Skip to content

Sajnálják. Tüzet nyitottak egy gyerekes orosz családra az oroszok

Tüzet nyitottak egy gyerekes orosz családra az oroszok – náciknak hitték őket
Kép: Twitter

Tatjána Vlasenko az NBC Newsnak mondta el a történetüket. Férjével, 16 éves lányukkal és 8 éves fiukkal az egyik Kijev közeli faluból, Vorzelből menekült a fővárosba, miután a községet lebombázták az oroszok.

Menekülés közben az egyik ellenőrző pontnál az orosz katonák megállították őket. Akkor a férje megkérdezte, hogy továbbhaladhatnak-e, mire az oroszok visszakérdeztek, hogy miért beszél ilyen jól oroszul. Ennek oka, hogy a család orosz, csak Ukrajnában él.

Meg voltak lepődve azon, hogy oroszul beszélünk egymás közt […]. Én pedig azt mondtam nekik: az agyatok tele van Putyin propagandájával, itt nincsenek nácik

– idézte fel az asszony a párbeszédet.

A katonák ezután átengedték őket, de miután pár métert haladtak, tüzet nyitottak rájuk. A nő erre azt kiabálta nekik, hogy a gyerekek is velük vannak, de a katonák tovább tüzeltek. Többek közt a lányukat is eltalálták, neki a térdén hatolt át egy golyó, ami miatt elvesztette az eszméletét. Először azt hitték róla, hogy meghalt. Egyedül a 8 éves fiuk úszta meg az esetet sértetlenül, akit a nővére fedezett a testével.

Csodával határos módon élték túl az incidenst, mivel az összes golyó a lábukon találta el őket. Az oroszok végül abbahagyták a tüzelést, miután rájöttek, hogy civilek. Ezután a helyszínen ellátták a sebeiket, miközben az egyik katonatiszt azt mondta nekik:

Sajnálom, hogy ezt tettük, de azt a parancsot kaptuk, hogy mindenre lőjünk, ami mozog. El sem tudja képzelni, hány ilyen autó van, tele nácikkal, akik merényletet akarnak végrehajtani ellenünk.http://https://www.youtube.com/watch?v=-Os9g8jzOh8



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2022.03.13. 13:02

    https://www.youtube.com/watch?v=C_lVApRruk0

  2. Névtelen
    2022.03.13. 13:18

    https://uploads.disquscdn.com/images/06db9efa35524ea95177741749f9c2540ab805f8cfa98e05d2661c1387592340.jpg?w=800&h=877

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük