Ezer lépcsős kilátóélmény. Kilátással a hullámzó Zemplénre

Északi irányban olyan pompás nevezetességek tűnnek fel – még ha apró pontként is – mint a füzérradványi Károlyi-kastély, vagy a fehér falaival messziről is világító Füzér vára. Mindkét történelmi épület felújítva és remek kiállításokkal várják a látogatókat, innen csupán pár perc autóútnyira.

Rálátunk innen továbbá a kisvasútjáról híres Pálháza épületeire, illetve a közeli hegyek részleges takarásából felsejlő Bózsva községére is, amin a Kéktúra is áthalad. Az országon átvezető kék sávot egyébként a kilátótól két kilométerre, délre is megtaláljuk, ahogy Nagyhutáról keleti irányban Vágáshutának tart. Errefelé tekintve a Hosszú-patak völgyét követő, kétszáz méteres hegyekkel övezett országutat látjuk, ami Kovácsvágásról az előbb említett festői kis zsákfaluba: Vágáshutára vezet.

Látnivalókat, egésznapos programokat tartogató településeink hátterében öt és nyolcszáz méteres magasságban hullámzó hegyláncok húzódnak. Pompás látványt nyújt a Milic-csoport romvulkánja, amelynek legmagasabb tagja a Nagy-Milic 895 méter magas csúcsa, ami a Zemplén déli, Magyarországhoz tartozó hegyeinek legmagasabbja.https://www.turistamagazin.hu/hir/ezer-lepcsos-kilatoelmeny-a-zemplenben?fbclid=IwAR1TYKurXWobNvNGfOVRhyu_KtIMLx6bIcrpk65IgxmVDyg-ONh__i7-tTs