Szélyes Domokos: A BMW-ért folyó harc azonban megmutatta Miskolc versenyképességét. Miskolcnak nincs lehetetlen

Ön a Miskolc Holding vezérigazgatója volt az előző ciklusban. Mit gondol az elvégzett munkáról?

Az első időkben a munkanélküliséggel kellett megküzdeni. Ma már kevesen emlékeznek rá, de 2010-ben 12 százalék fölött volt a munkanélküliségi ráta Miskolcon, így a tömeges munkahelyteremtés lehetett csak az első cél. Az évtized középre az álláskeresők aranya 4 százalékra csökkent, ez tehát mérhető siker. Innentől kezdődött egy új fejlesztési ciklus, megjelentek a minőségi munkahelyeket biztosító, magasabb technológiával dolgozó, magasabb hozzáadott értéket adó, több mérnöki munkát és szürkeállományt igénylő termelő cégek, amiknek segítségével a miskolci iparűzésiadó-bevételek duplájukra nőttek, ez is mérhető siker volt.

Mi kellett ahhoz, hogy globális, tőkeerős multikat a megyeszékhelyre tudtak csábítani?

Két olyan település volt akkor az országban, amelynek a befektetőakvirálásban nagyon versenyképes, profi csapata volt, Debrecen és Miskolc. A külföldi befektetőkért folytatott versenyben e két város szakemberei folytattak leginkább sikeres küzdelmet, gyakran egymással. Minket választott többek között a Joyson, a Ten-Pao, a Spinto, a GS Yuasa és a Lufthansa. A legnagyobb verseny a BMW-gyárért folyt, egy nagy globális versenybe szálltunk be, és a legjobb kettő közé jutottunk, vagyis a döntőbe. Végül Debrecen győzött, de olyan szoros volt a verseny, hogy tényleg egy hajszálon múlt minden. Voltak pillanatok, amikor mi álltunk nyerésre, voltak, amikor Debrecen. A BMW-ért folyó harc azonban megmutatta Miskolc versenyképességét, ha a német autógyár befektetéséért versenyben tudtunk lenni, akkor profi menedzsment mellett Miskolcnak nincs lehetetlen.

Mi kell ahhoz, hogy meglovagolja Miskolc a következő gazdasági hullámot is?

Az egymással versenyző városok és gazdasági zónák jövője a tőkén és a szürkeállományon múlik. A gazdaságtörténelem pedig azt mutatja, hogy hosszú távon mindig az nyer, aki tőkét, és aki a szürkeállományt be tudja gyűjteni. Éppen ezért Miskolcra továbbra is olyan termelő és szolgáltató vállalkozásokat kell telepíteni, amelyeknél magas a hozzáadott érték, és ebből meg tudják tartani a kvalifikált miskolci munkaerőt, a meglévő vállalkozásokat pedig támogatni kell a piacszerzésben, ezért kell Miskolc üzleti értelemben vett akciórádiuszát kiterjeszteni. Közben pedig nagyon meg kell becsülni a munkaerőt, mert ha nincs munkaerő, akkor nincs siker, ebből pedig a városirányításnak is ki kell vennie a részét.

Például?

Minőségi tömegközlekedéssel. Fel kellene ismerni, hogy gyenge tömegközlekedéssel kivonjuk a munkaerőt a gazdaságból. Ez később nagyon visszaüthet, a befektetők ugyanis mindent vizsgálnak a letelepülés előtt, például a munkába járás minőségét is.https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-szabad-hagyni-hogy-a-lufthansa-vegleg-elszalljon-miskolcrol-5473543/

Fotó: Archív