Skip to content

A Szabad Európa a miskolci mikrofonokról és a kamerákról

A miskolci városháza közgyűlési termében egy bejárás során találtak rá arra a két mikrofonra és egy kamerára, amely a hivatalos közvetítőrendszertől függetlenül működött – figyelt fel a Miskolci Önkormányzat oldalán megosztott hírre a Szabad Európa.

„A kamera a képviselőkkel szemben volt elhelyezve, a két mikrofon szintén igen jó minőségű: így ezekkel az eszközökkel szinte bármit rögzíteni lehetett, ami a teremben történt” – mondta a portálnak Petruskó Norbert, a hivatal szóvivője, aki szerint egy külön helyiségben megtalálták azokat az eszközöket is, melyekkel a felvevőket kezelni lehetett.

A most megtalált berendezéseket azonnal eltávolították.

Az eszközök felfedezése után indított vizsgálat kiderítette, hogy a készülékeket 2016 augusztusában vásárolták Kriza Ákos akkori fideszes polgármester kérésére, Alakszai Zoltán akkori Fidesz-frakcióvezető engedélyével, de a képviselő-testület tudta nélkül. A beszerzés 3,7 millió forintba került.

Hollósy András, a Fidesz–KDNP szóvivője, az Észak-Magyarországnak azt mondta, az eszközök kizárólag a közgyűlési jegyzőkönyvek elkészítését segítették. Szerinte a „teremben jól látható helyre felszerelt eszközöket 2016 óta nézték a baloldali képviselők, de mindeddig semmilyen problémájuk nem akadt velük”.

Szopkó Tibor, a Velünk a Város képviselője aggályosnak tartja az esetet, mert nem tudni, hogy a most megtalált eszközök milyen célból kerültek az ülésterembe, és az is rejtély, hogy mit rögzítettek, és hogy a felvételek hova kerültek.

„A koronavírus-járvány miatt hónapokig nem ülésezhetett személyesen a képviselő-testület. A korlátozások utáni első ülés előtt tartottak a kollégák egy bejárást, ami során ellenőrizték, hogy működik-e minden. Ennek során fedezték fel, hogy egy kamera és két térmikrofon a hivatalos közvetítőrendszertől függetlenül működik” – mondta Petruskó Norbert a Szabad Európának.

Közben Miskolc város jegyzője, Ignácz Dávid a vélelmezett jogsértés miatt bejelentést tett a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hivatalánál (NAIH).



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2020.09.10. 06:37

    Tereles. Gumicsont.

    2
    4
  2. Névtelen
    2020.09.10. 19:28

    „Az északhirnök legendás szimata.” Az USA-ból fizetett szabadeuropa.hu hamarabb megirta mint a miskolci eszakhirnok szerkesztősége….

    • Névtelen
      2020.09.11. 07:08

      Dicséretnek veszem.

  3. Névtelen
    2020.09.11. 08:30

    „– A belső ellenséges erők szerepe és tevékenysége az imperialista fellazító taktika pszichológiai alkalmazásában és hatásuk a…..”

    1
    1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük