Képzeljük csak el , hogy például az Egyesült Államok elnöke kiírja a Twitterére (amit köztudottan rengeteget használ, és sokszor itt jelent be dolgokat a média helyett), hogy a hadsereg élesítette a nukleáris fegyvereit, és megcélozták Pekinget. Vagy ha Elon Musk bejelentené, hogy felfedeztek egy hibát a gyártási folyamatban, és minden harmadik Tesla véletlenszerűen felrobbanhat. Esetleg az Apple hivatalos csatornája közölné, hogy beszállítói problémák miatt idén nem lesz új iPhone-modell.

Sok készenléti szolgálat a Twitteren kommunikál, mert tudják, hogy több embert és gyorsabban érnek el, mint egy sima közleménnyel. Mi történne, ha valaki átvenné egy ilyen felett az irányítást, és azt írná, földrengés történt az Indiai-óceánon, 300 méteres hullámok tartanak Indonézia felé?

VAGY MI LENNE, HA A HEKKER NEM ENGEDNÉ, HOGY FIGYELMEZTESSÉK AZ EMBEREKET AKKOR, AMIKOR VALÓBAN SZÖKŐÁR TART INDONÉZIA FELÉ?

A hekker számlájára nagyjából 36 millió forintnyi bitcoin érkezett be az átverésből, és kiderült, hogy valószínűleg egy Twitter-alkalmazott fiókját feltörve vagy annak aktív segítségével sikerült hozzáférnie a belső eszközhöz, amivel bármelyik fiók beállításait módosíthatta.

Ez hamar nyilvánvalóvá vált, és sokan kiposztoltak egy képet erről a twitteres szuperadmin szoftverről (ez a kép korábban is keringett hekkerberkekben), amin úgy látszik, hogy aki ehhez hozzáfér, az megváltoztathat egy fiókhoz rendelt emailcímet, vagy fel is függesztheti azt.

https://index.hu/techtud/2020/07/16/twitter_hekkeles_kiberbiztonsag_bill_gates_elon_musk_joe_biden_bitcoin/