100.000Ft-ot szeretnék összegyűjteni. Támogatásodat ezen a linken várom és előre is nagyon köszönöm  Hajrá nekünk!
 
A Holdról is látszik!
…a Balaton, ahogy körbefutja tizenkét elszánt aktivista/futó. Mi tizenketten, akik úgy döntöttünk, hogy idén is az Amnesty ügyét, mindannyiunk közös ügyeit támogatjuk majd. Ehhez, az emberi jogok állandó, kérlelhetetlen képviseletéhez kérjük majd a Ti támogatásotokat, és ehhez adjuk majd mi a kilométereket, amik május 4-én hajnali öttől szépen egymás után rakva körbeérik majd a Balatont. Amiről tudjuk, ugye, hogy a Holdról is látszik… És vajon látszik-e az, aki már évek óta az öklét rázza, összefonja karjait, kezébe temeti az arcát, vagy éppen csak szomorúan legyint – vérmérséklettől függően? Mert ennek a sokféle reakciónak is látszódnia kell. Ezek is összeérnek valahol. Az Amnesty csapata abban segít nekünk, hogy összekössük ezeket a pontokat, és kirajzoljunk valami nagyobbat, valami közöset, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni – mi pedig ebben támogatjuk most őket.
Közel két évtizede dolgozom a civil szférában, segítői szakmában. Az emberi jogokkal tehát inkább a gyakorlati oldalról találkoztam, hátrányos helyzetű gyerekek, családok közösségi terének létrehozásával, droghasználók ártalomcsökkentésében, felépülési programjaiban, iskolai prevenciós foglalkozásokon. Újra meg újra azzal találkoztam, hogy az elidegeníthetetlennek vélt, magától értetődő jogok hogyan csorbulnak akkor, ha valaki nem elég szerencsés csillagzat alatt született. Hogy a társadalmi egyenlőség, az egyenlő jogok ideája mennyire csak a fehér középosztály sajátja. És hogy innen nézve mennyire nehéz is elképzelni, hogy az alapjogok mindenkinek járnak, de valahogy mégse jutnak. Hogy ha úgy alakult az életed, akkor bizony téged is érhet hátrányos megkülönböztetés, valahogy nem fog teljesülni maradéktalanul a tisztességes eljáráshoz való jogod, nem köthetsz házasságot, kérdéses lesz a szociális biztonságod, nem kapsz méltányos fizetést.
Idén januárban bekapcsolódtam az Amnesty munkájába, két nagyon fontos témával foglalkozó pályázatot segítek lebonyolítani. A segítői oldalról átléptem az aktivista szerepbe, és jól érzem itt magam. Látom, hogy mennyire fontos ez a munka, amit a kollégáim már évek-évtizedek óta csinálnak. Hogy igenis lehet eredményes kampányokat folytatni, lehetünk hatással arra, hogyan élünk mi így együtt. Mert az alapvető emberi jogok nem egy tőlünk távoli, elméleti kérdés, valami úri huncutság, amivel az unatkozó bölcsészek töltik az idejüket. Ezek a szabad, biztonságos, boldog létezés alapkövei: a stabil alap, ami mindenkinek kell, hogy járjon.
Az Amnesty csapata ezen dolgozik, és én Futónagykövetként most ebben segítem őket. Kérlek, támogasd te is a kampányomat, adjál hozzá annyit, amennyi neked belefér, oszd meg az oldalamat, a Facebook-posztjaimat! Segíts Nekünk, hogy tovább dolgozhassunk mindannyiunk alapvető jogainak kiteljesedésért, úgy, hogy az a Holdról is látszódjon!
Az UB-n két részletben 15km-t, a megszokott távom másfélszeresét fogom futni és 100.000Ft-ot szeretnék összegyűjteni. Támogatásodat ezen a linken várom és előre is nagyon köszönöm 🙂 Hajrá nekünk!