Az 1999-ben alapított, immár tizenhatodik jubileumát ünneplő Ericsson-díj azzal a céllal jött létre, hogy elismerje azoknak a közoktatásban résztvevő pedagógusoknak a munkáját, akik akár a kötelezettségeiken felül is tesznek azért, hogy a magyar általános és középiskolai természettudományos képzés a világ élvonalában járjon. A több mint 1500 fős magasan képzett mérnöki gárdával rendelkező Ericsson Magyarország számára különösen fontos az ő munkájuk, hiszen a közhiedelemmel ellentétben mérnökképzés nem az egyetemen kezdődik, hanem a középiskolai matematika és fizika órákon.
A díjakat idén is nagyon különböző hátterű tanárok kapják, van közöttük díjazott az ország legjobb gimnáziumai egyikéből és vidéki falusi kis iskolából is. Van olyan a díjazottak között, akinek diákjai 30-40%-a emelt szintű matematika érettségit tesz, jóval az országos átlag felett, és az eredményeik is magukért beszélnek, hiszen 90%-os tanulói átlagteljesítménye. Akad a díjat átvevők közt olyan is, akinek saját fejlesztésű eszközeit több iskolában, sőt még Svájcban is használják és van, aki regionális szakkört vezet, elérve ezzel több iskola diákjait is. A díjazottakról készült portréfilmeket és méltatásokat közzétesszük itt, a Facebook oldalunkon is.

2014. díjazott tanárainak névsora: 
Az „ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért” 2014. évi díját fizikából
Tasi Zoltánné, az Üllési Fontos Sándor Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanára és
Pál Zoltán, a Gödrei Körzeti Általános Iskola tanára kapta.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika népszerűsítéséért” 2014. évi díját matematikából
Bíró Bálint, az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégium tanára és 
Pálfiné Kovács Erika, a budapesti Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola tanára kapta.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” 2014. évi díját fizikából
Erdősi Katalin, a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanára és
Zámborszky Ferenc, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium tanára kapta.

Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” 2014. évi díját matematikából
Varga Mária, a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanára és
Dr. Kiss Géza, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium és Általános Iskola tanára kapta.

A miskolci Földes Ferenc Gimnázium pedagógusa, 1977 óta tanít az iskolában.

Az intézmény fizika tagozatát leginkább meghatározó tanáregyéniség. Pályája kezdetétől fogva kiemelkedő teljesítményt nyújt a tehetséggondozásában.

Tevékenysége nem korlátozódik az iskola diákjaira; a regionális olimpiai szakkör vezetőjeként összegyűjti a város és a régió tehetséges diákjait és így tanítja őket a fizika szépségeire, a feladatok megoldásának trükkjeire, az ötletek, a kísérletek és mérések elvégzésének következetes és pontos módszerére. A szakkör legnagyobb sikerét a 2009/2010-es tanévben érte el, amikor a fizika OKTV 3., 4., 5. és 29. helyezettjét is ő készítette föl. Emellett a Nemzetközi Fizika Diákolimpián egy bronzérmet, valamint a Közép-Európai Fizika Diákolimpián két helyezést értek el diákjai. Egymást követő években is sorra nevelt diákolimpikonokat.

Az emelt szintű fizika érettségi vizsga regionális megrendezéséhez szükséges feltételek megteremtésében a kezdetektől részt vesz, mérőeszközeit használják az érettségi vizsgákon.

A hat évfolyamos gimnáziumi képzés tantervét kidolgozó munkacsoport vezetője volt, emellett nagy szerepe volt az iskola fizika szertárának nemzetközi szintűvé fejlesztésében. Kísérleti eszközök sorát fejlesztette ki és készítette el.

Nagyrészt neki köszönhető, hogy a „Földesben” működik egy magas színvonalú fizika tehetséggondozó műhely. Külföldi tanulmányutak szervezésével(például a CERN-be) is népszerűsíti a fizikát, az érettségit követően is próbálja segíteni tanítványai továbbhaladását a felsőoktatásban és a kutatásban. Diákjai között mérnökök, fizikusok egész sora található, sőt Dr. Lévay Péter személyében már akadémikus tanítványa is van