A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. eredményt hirdetett az M30-ast és a 26-os főközlekedési utat összekötő szakasz megépítésére kiírt közbeszerzési eljárásban. A megyeszékhelyet északról elkerülő utat – mint Loppert Dánieltől, a NIF Zrt kommunikációs vezetőjétől megtudtuk – az összességében legolcsóbb ajánlatot tevő Közép-Tisza Vidéki Vízépítő és Telekommunikációs Kft. (KÖTIVIÉP’B Konzorcium) építheti meg. A konzorcium Colas Hungária Kft. és a Colas Út Zrt. összefogásából létrejött konzorcium 14,9 milliárd forintos ajánlatot adott és a sikeres szerződéskötést követően szeptemberben már hozzá is kezd a kivitelezési munkák előkészítésének.
Kétszer egy sávon
A tervezett 5,8 kilométer hosszúságú, kétszer egy sávos út az M30-as felsőzsolcai végpontjából indul ki és a 26-os úthoz a Bosch – gyárak közelében csatlakozik (ezért is nevezik köznyelven Bosch – útnak). Az útszakasz keresztezi a Sajót, amelyen Szirmabesenyő közelében építenek egy kétszer 52 méter nyílású hidat, de tartozik a beruházáshoz négy vasbeton híd is, amely átereszként is szolgál.
Mint Kriza Ákos, Miskolc polgármestere jelezte, a 2010-es nagy-árvíz miatt minden eddiginél alaposabb volt a projekt előkészítése, amelyben az esetleges áradások modellezése alapján végezték el a tervezést. Az út ugyanis egyfajta gátként fogja védeni Miskolcot egy a három évvel ezelőttihez hasonló árhullám esetén. Fontos szempont azonban, hogy az út révén az egyre elviselhetetlenebb teherforgalom elkerüli majd Miskolc belvárosát, a Búza tér környékét, így a szmog- és balesetveszély is csökkenni fog általa.
Átnézeti helyszínrajz végleges
Loppert Dániel hozzá tette: „A NIF Zrt. a tervezés során kiemelt figyelmet fordított az árvízvédelmi szempontokra. Az érintett településekkel egyeztettünk, egyhangúlag elfogadták a szakértői javaslatot, hogy a mindenki számára legjobb és leghatékonyabb megoldás megvalósulhasson. A beruházás eredményeképpen a térség teljes körű árvízvédelme biztosított lesz.” Kérdésünkre válaszolva a NIF Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, hogy egy nemrégiben született kormányhatározatban valóban megemelték az útépítés költségvetését, amelyre éppen az árvízvédelmi szempontok játszották a főszerepeket. Csöbör Katalin, a térség országgyűlési képviselője mondta el azt, hogy Arnót község megvédésére körgát épül, amely része a projektnek és – a Csorba tó északi sarkától egészen a Sajó folyóig – kialakítanak egy 4500 méter hosszú, 120-160 méter széles mély árkot (vápát – a szerk.), amely az úgynevezett bezárt árvizek elvezetését segíti majd.
Híd épül az árok fölé
A 2010-es árvíz legnagyobb előidézője a nyugat-kelet irányba meglévő 3. számú főút volt, ezért ennek áthelyezését az M30-as körforgalomtól a Kis-Sajó hídig úgy oldják meg, hogy a megépítendő árok fölé egy 130 méter nyílású hidat építenek. Töltés épül az M30-as alatti felsőzsolcai körfogalom köré is, mivel ez jelenleg a legmélyebb terület. „Az ominózus árvíz legnagyobb előidézője a nyugat-keleti irányban épült 3-as főközlekedési út volt – magyarázta Loppert Dániel –, ezért ennek áthelyezését az M30-as körforgalomtól a Kis Sajó – hídig úgy oldjuk meg, hogy a megépítendő árok fölé egy 130 méter nyílású hidat építünk.”
A nagy árvíz megrongálta a felsőzsolcai bekötőút nagy részét és az alatta levő kis nyílású hidat, ezért a bekötő utat is átépítik, alatta szintén egy nagy, 120 méter nyílású hidat létesítenek.