Zuschlag: Gyurcsány „egy igazi bunkó”, Mesterházyt pedig „ott szívatta, ahol érte”

 

Zuschlag nem csak az 50 milliós szatyorról beszélt

a Napi Gazdaságnak adott interjújában, hanem kendőzetlenül ecsetelte a Gyurcsány vezette sportminisztériumban lévő viszonyokat. Szerinte a DK mostani elnöke annyira utálta az MSZP-elnököt, Mesterházy Attilát, hogy még a mobiltelefon-használatát is korlátozta, pedig Mesterházy akkor a minisztérium államtitkára volt.

Zuschlag Jánost bosszantja, ha Gyurcsány Ferenc véleményt mond róla, mert „erre semmilyen erkölcsi alapja nincs” – mondta el a Napi Gazdaságnak adott interjújában, melyben arról is beszélt, hogy szocialista politikusok 50 millió forinttal kenték meg, hogy félreálljon, és ne induljon a 2006-os választásokon. (Erről bővebben itt olvashat.)

Szerinte Gyurcsány tudott mindenről. „Ha egy ilyen szisztéma működik egy minisztériumban, arról egy Gyurcsány-típusú miniszter mindent tud. (Az egykori sportminisztériumban Zuschlag a pályázati ügyeket intézte, Gyurcsány Ferenc DK-elnök volt a miniszter, Mesterházy Attila, az MSZP mostani elnöke az államtitkár, Szigetvári Viktor, aki a Együtt 2014 társelnöke, pedig a kabinetfőnök.)

Fotó: MTI/Ujvari Sándor
„Mindenről tudott, mindenbe beleszólt, mindent ő írt alá. Neki ez a tárca volt akkoriban a homokozója, itt építette fel magát, innen lett miniszterelnök” – mesélte Gyurcsányról Zuschlag.

Mesterházyval kapcsolatban azt mondta az interjúban, hogy ő nem sokat volt benn a minisztériumban, „mert Gyurcsány nagyon utálta”. „Gyurcsány csak a saját csapatát kedvelte, Keszthelyi Andrást, Szigetvárit, Szilvásyt. Mesterházyt ott szívatta, ahol érte, például korlátozta a mobiltelefon-használatát Egy államtitkárnak! Feri ugyanis egy igazi bunkó, ha valaki kicsit jobban megismeri” – fogalmazott az egykori MSZP-s képviselő.

Hozzátette: már valósággal sajnálták Mesterházyt, akinek akkor lett nagyobb szerepe, amikor Medgyessy Péter már lemondott, Gyurcsány pedig még nem lett miniszterelnök. „Addig csak evickélt valahogy. Szerepét és súlyát jól mutatja, hogy önmaga nem tudott mindent elintézni, hanem hozzám kellett fordulnia, ha pozitív döntést szeretett volna” – mondta Zuschlag.

Szigetvári Viktor „kabinetfőnökként mindig, mindenről tudott” – mesélte Zuschlag. Azt is elmondta, ő maga „bármikor besétálhatott” Gyurcsányhoz, „különleges viszonya volt vele”, mert „2003 tavaszán jöttek elő a kétes ügyei”, és Zuschlag volt az egyik, aki „kiállt mellette és megvédte”.  hvg.hu