Gyurcsány FerencCsakhogy világos legyen,

hogy ki a rabló és ki a pandúr:

Zuschlag János bírósági tárgyalásán bemutattak egy lehallgatott telefonbeszélgetést, melyen a vádlott beszél valakivel. Zuschlag ebben arra panaszkodik, hogy Gyurcsány nem akarja elfogadni a korrupciót, mi több szerinte küldetéstudattal küzd ellene, ahelyett hogy tudomásul venné, hogy a rendszer pénzből és erőből működtethető.

Alább hallgatható meg két részlet ebből a lehallgatott beszélgetésből, melyet a bírósági tárgyaláson mutattak be:
„(…)Ezt nem érti a Feri, hogy ez egy pénzből és erőből működtetett rendszer. Én elmondtam, hogy bele fog ebbe bukni, ha ebbe bele akar nyúlkálni. Azt mondta, hogy nem, én tévedek. Mondtam, jó, Feri majd meglátjuk négy év múlva. (…)
(…)Tényleg az a baj, úgy érzem, hogy Ferinek üldözési… vagy küldetéstudata van. És ez betegség. Ezt nagyon súlyos betegségnek tekintem. Tényleg azt hiszi, hogy mindenki más hülye, korrupt, disznó, állat rajta kívül. (…)„

És muszáj tennem az üggyel kapcsolatban még egy megjegyzést: Zuschlag ne vegye szájára Lendvai Ildikó nevét, mert nemcsak hogy egy napon, de egy könyvben sem említhetőek. Az előbbi egy bűnöző, az utóbbi pedig a magyar közélet egyik legtisztességesebb politikusa.