Költséges és életveszélyes is rosszkor, rossz helyen túrázni

A vadászati idény sok helyen  szeptember 1-jével veszi kezdetét, emiatt pedig nem árt a fokozott óvatosság, ha kirándulásra készülsz.

 

A hatóságok több helyen is felhívták a figyelmet a körültekintő túrázásra, a Zalaerdő Zrt. például hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a zalai erdők a vadászati idén miatt szeptemberben csak korlátozottan lesznek látogathatók.

 

Mivel az említett társaság szeptember 1. és 30. között vadászterületein intenzív vadászati tevékenységet folytat, a balesetek elkerülése és a vadászati jog zavartalan gyakorlásának biztosítása érdekében korlátozza az erdőterületek látogatását, illetve a gyalogos- és járműforgalmat.

A rendelkezés értelmében naponta 16 óra és másnap reggel 8 óra között tilos lesz az erdőkben tartózkodni. A tilalom megszegői erdőrendészeti szabálysértés miatt 10 ezer forintos bírsággal is sújthatók.(a képillusztráció)

A korlátozást a községi önkormányzatok hirdetőtábláin és az erdőbe vezető utaknál is elhelyezik. Előzetes időpont- és helyszínegyeztetéssel szervezett kiránduló csoportok igénye esetén azonban biztosítani tudják az erdőlátogatást.

Amit nem árt tudnod!

A zalai erdők azonban nem az egyetlen olyan területet jelentik az országban, ahol szeptembertől intenzívebb vadásztevékenységet végeznek, így nem árt óvatosabbnak lenni, ha erdei túrát tervezel.

 

Fontos, hogy indulás előtt a helyileg illetékes erdészeti szervnél tájékozódj az esetleges figyelmeztetésekről, mint ahogy az is, hogy légy résen, és figyeld a kihelyezett táblákat.