A rendkívüli, sok csapadékot, egyes napokon pedig kánikulai meleget hozó változékony időjárás miatt rendszeresen figyelik Miskolcon a szúnyoglárva tenyészőhelyek fertőzöttségét. A legutolsó mérések szerint indokolt volt a védekezés, szükségessé vált az újabb biológiai irtás. Ez év tavaszán és nyarán már négyszer volt biológiai irtás az indokolt területeken, június végén volt a legutóbbi. Elsőként a Hejő-patak mentén és a liget elöntött területein, majd az Egyetemvárosi tónál, a Csónakázó tónál, a Juhdöglő-völgyi tónál, valamint a lassú folyású patakok környezetében, így például a Hejő, Görömböly, Pece patakok mentén.
Kizárólag a szúnyogokra és azok lárváira hatásos biológiai szerrel irtják Miskolcon a szúnyogokat. A szúnyogok elleni biológiai védekezés a földi tenyészőhelyeken történik.
Ez nem légi, kémiai irtás, hanem egy teljesen környezetbarát eljárás, melynek során egy olyan folyadékot juttatnak az érintett részekre, amivel megakadályozzák a szúnyoglárvák kifejlődését – válaszolta a boon.hu-nak a Miskolc Holding kommunikációs vezetője, Pásztor Imre. Az általunk említett területekre vonatkozó panaszról még nem hallott. megemlítette: az Operafesztivál idején járt a Népkertben, de ő nem szerzett be egyetlen szúnyogcsípést sem. boon.hu