Elnyűhetetlen NIVA a a pingyomi polgárőröknek
Lada Nivával erősítettek a pingyomi polgárőrök
A “Te szedd!” akció szombati végállomásán, a Pingyom terasz büfé csodás természeti környezetében találkoztak a Mályi civil szervezetek képviselői, hogy a jövőbeni együttműködési lehetőségekről egyeztessenek.
A közösen elfogyasztott finom ebéd és kötetlen beszélgetést követően Takácsné Gah Erzsébet, a Pingyomi Polgárőr Egyedület elnöke és Takács Krisztián, az Együtt Pingyomért Egyesület elnöke ünnepélyesen átvették a Mályi Most Egyesület elnöke, Deme Gábor, illetve a Mályi Sportegyesület elnöke, Zámbó Sándor által támogatásként felajánlott, alaposan felújított, polgárőr autónak felmatricázott Lada Niva gépkocsit, amely jelentősen megkönnyíti a polgárőrök munkáját.
Ezzel a szinte elnyűhetetlen, összkerékhajtású terepjáróval egy szolgálat során igen nagy területet bejárhatnak a Miskolc-Mályi-Nyékládháza-Pingyom területén, az úttalan, gödrökkel teli földutakon. A gépesítéssel a polgárőrök lényegesen több alkalommal, sűrűbben felbukkanhatnak a területen, melynek örülnek a helyiek, növekszik a biztonságérzetük és eredményesebb a szabálytalanul közlekedők, ittas vezetők, esetleg a betörők, tolvajok elleni fellépés. A rendőrségnek is nagy segítséget jelent a polgárőrök helyismerete, illetve a hozzájuk befutó, majd átadott információk.
Segítségüket előre is köszönöm.
Üdvözlettel,
Tóth Gábor
Mályi MOST egyesület