Lefejezett három ferences szerzetest  múlt vasárnap a szíriai al-Nosztra front nevű iszlám radikális csoport. A három férfi lefejezéséről készült felvételeket az internetre is feltették.

 

Három keresztény, ferences szerzetest fejezett le a szíriai iszlám radikális al-Noszra front. A három szerzetes egyike a szíriai születésű Francois Mourad volt, akit azért végeztek ki, mert egy kolostort akart alapítani egy észak-szíriai városban – írja a Radio France International.

Mourad megszerezte a szír hatóságok hozzájárulását a kolostorhoz, az al-Noszra front azonban megtámadta a kolostort, kifosztotta, valamint elrabolta Mourad atyát és két társát.

A kivégzésüket néhány nappal később hajtották végre egy rögtönzött bírósági tárgyalás következtében, ahol halálra ítélték őket.

Később az al-Noszra azt állította, szerintük a szerzetesek a szír kormányt szolgálták és meg is találták náluk a kormány hadseregének elérhetőségeit. A lázadók szerint ráadásul fegyvereket és lőszert is szállítottak a kormányerőknek.