Most azonban annyira ügyetlenül  vezette elő az őszödi szivárogtatókat lebuktató sztorit, hogy szerintem az utolsó esélyét is elvesztette, hogy felüljön Mesterházy Attila vonatára.

Az eléggé világos, hogy mi volt annak a hátterében, hogy Szabó „Állítólag Cigány Férfiak Által Megerőszakolt Fibiszes” Bálint, a magyar politikai élet egyik leggyanúsabb figurája kitálalt a Heti Válasznak, bemártva Szili Katalint, Szekeres Imrét, Baja Ferencet és Rózsa Flores Eduardót mint az őszödi beszéd kiszivárogtatóit. Gyurcsány Ferencnek saját erejéből annyi esélye van bejutni a parlamentbe, mint nekem. Erre egyetlenegy módon lenne sansza: ha Mesterházy Attila MSZP-elnök megkönyörülne rajta és felvenné a listájára. De Mesterházy nyilván nem könyörül meg puszira, hanem vár is valamit cserébe. Gyurcsány profi szervezetet, hatalmas pénzt vagy sok szavazót nem tud ajánlani, neki egyetlen eladható értéktárgya van. Ki tudja nyírni a szocialista párt Mesterházy útjában lévő nagy öregjeit. Mesterházy ugyan ügyesen elfoglalta a pártot és orbánista módon, a saját hatalmát kiterjesztve változtatta meg az alapszabályt, de nyilván sokkal nyugodtabb lenne, ha a régi gárda örökre taccsra lenne téve.

Az üzlet ettől még persze rohadtul kockázatos Mesterházy szempontjából. Nem lázadna-e a pártja, ha egy olyan fickóval akar összebútorozni, aki nem sokkall korábban egy fideszes újságban buktatott le több ikonikus szocialistát? Nem büntetnék-e meg a balos választók, ha a friss szelek jegyében a baloldal összes bajának okozóját felvenné a szövetségébe?

De mindezek ellenére messze az a legvalószínűbb, hogy egy Gyurcsány-Mesterházy-bizniszkísérlet állt a mai kiszivárogtatás mögött. Csakhogy Gyurcsány szerintem úgy elcseszte, hogy Mesterházy simán eltáncolhat, és úgy élvezheti ki a régi szocialista vezetők politikai halálát, hogy cserébe nem kell bepiszkolnia a listáját Ferenccel. Mert Ferenc, az a Ferenc, aki hónapok, évek óta ismételgeti nyilvánosan, hogy pontosan tudja, kik volt a szivárogtatók, aki erről papírokat is átadott Mesterházynak, és aki a Heti Válasz-interjú előtt bevallottan találkozott Megerőszakolt Bálinttal, aki a DK az országot vele együtt járó kampányembere is, most azt írja a Facebookon, hogy „A Heti Válasz cikke talán közelebb vitt bennünket az igazsághoz. Vagy mégse? Nem tudom.” Hát ha valaki tudja, akkor az pont ő. cink.hu