Bajnai Gordon titkársága szerint

a volt miniszterelnök azért indított rágalmazási pert Pesty László ellen, mert a 2010-es parlamenti választásokra időzített, lejárató szándékú filmjéről adott interjújában tett valótlan és súlyosan becsületsértő kijelentéseket Bajnai Gordonra és az általa korábban vezetett cégre.

 

 

Bajnai Gordon a tárgyaláson elmondta: mert sorozatosan, következmények nélkül rágalmazták valótlan és súlyosan becsületsértő kijelentésekkel a Hajdú Bét Rt-vel kapcsolatban. Az ehhez hasonló rágalmakat a korábbi, jogerős bírósági határozatok már egyértelműen hamisnak ítélték. Mégis újra meg újra előkerülnek ezek, egyértelműen politikai indíttatásból, karaktergyilkossági szándékkal. Bajnai Gordon egyúttal mélyen elítélte azt, hogy személyes veszteségeket, tragédiákat politikai lejárató akciókban használjanak fel.

A közlemény szerint a per tárgyát képező Pesty-nyilatkozatban szereplő rágalmak közléséért korábban a bíróság már jogerősen helyreigazításra kötelezte Hír TV Online-t és a Magyar Nemzet Online-t is. Ugyanebben a témában az elmúlt öt évben az említetteken túl, több másik, jogerős helyreigazítási pert nyert már mind Bajnai Gordon, mind pedig a korábban általa vezetett vállalat.

Az MTI tudósítása szerint Pesty László a tárgyaláson tagadta bűnösségét, közölte, hogy libatenyésztők százai jutottak csődbe az ügyben, többen emiatt lettek öngyilkosok, ő pedig újságíróként a szakmai szabályok szerint járt el. A döntés ellen fellebbezett, így az nem jogerős, a rágalmazási per másodfokon a Fővárosi Bíróságon folytatódik. nol.hu