Könnygázt vetettek be a rendőrök a Dózsa György úton a Jobberek  ellen

Állítólag sörösüvegekkel dobálta  meg szurkolók egy csoportja a rendőröket a Puskás Ferenc Stadion mellett, a Dózsa György útnál.
A védőruhás rendőrök könnygázt vetettek be, alakzatban állnak – jelentette a hvg.hu helyszíni tudósítója.

 

Egyre több rendőr áll be a sorfalba, védőpajzsot is használnak. A szurkolókat folyamatosan szorítják ki a Thököly út irányába, a másik irányba nem lehet menni, azt teljesen lezárták.

A szurkolók betörték egy rendőrautó hátsó szélvédőjét, a rendőrök sorfallal próbálják a futballmérkőzést követően a metrómegálló felé terelni a tömeget, amelyből több embert kiemeltek.
Frissítés: Este 11 után nem sokkal a tömeg oszlani kezdett
Újabb rendőri egységek érkeztek a Puskás Ferenc Stadion környékére, a Dózsa György útra pénteken este, ahol összetűzésbe keveredtek a rendőrök és a magyar-román futballmérkőzés szurkolói – jelentették a helyszínről az MTI tudósítói.
Az MTI egyik tudósítója azt látta, hogy a rendőrök a közeli benzinkútnál gyülekeznek, ahol az épületben egy fekvő férfit is látni, akihez mentő érkezett.
A stadionban zárt kapuk mögött megrendezett meccset követően, a Dózsa György útnál felállított színpad előtt a szurkolók közül többen sörösüvegeket hajítottak a rendőrök felé, akik könnygázt vetettek be.
Este 11 után nem sokkal az MTI munkatársai arról számoltak be, hogy a tömeg oszlani kezdett.
(HVG – Sport24 – MTI nyomán)