Új formában és névvel folytatódik  a miskolci hagyomány 2012. április 1-jétől. A minden hónap első vasárnapján megrendezett régiségvásárhoz új, szórakoztató programok csatlakoznak. Az átalakuló rendezvény megnövekedett területen, Miskolczi vásár néven működik tovább, az adott napokon egészen a Villanyrendőrig standok lepik majd el a belvárost.
Első alkalommal 2012. április 1-jén rendezi meg a kibővült eseményt a Miskolci Kulturális Szövetség Nonprofit Kft., s a hagyomány továbbra is minden hónap első vasárnapján a sétáló utcára csábítja a város lakóit, s a Miskolcon vendégeskedőket.

 

A vásár területe megnő, egészen a Villanyrendőrig standok lepik majd el a hónap első vasárnapján a belvárost.

A szezonális termékek mellett a kézműves alkotásoké lenne a főszerep, mint ahogyan a Bartók+… Miskolci Nemzetközi Operafesztiváli vásár során.

A nagyszabású vásári hangulat mellett természetesen a kulturális és gasztronómiai értékekre is szeretnék felhívni a szervezők a figyelmet. Ennek érdekében a régi mellett az új is megjelenik, méghozzá a Miskolci Galériában, KrePP néven. A galériát is szeretnék népszerűbbé tenni, emellett egy központot kívánnak létrehozni a kortárs iparművészek számára. A miskolci művészpiac a miskolci és a város környékén élő művészeknek biztosít bemutatkozási lehetőséget, illetve lehetőséget ad arra, hogy alkotásaikat árusítsák, s találkozhatnak közönségükkel.

A komplex, egész napossá váló program gasztrovonalát pedig a méltán híres Lacikonyha és Lacipecsenye köré építi a Miskolci Kulturális Szövetség. A Szent István téren felállított színpadon első alkalommal a Perecesi Bányász Fúvós Zenekar és az Agyagbanda zenél, ezzel is kellemesebbé téve a Lacipecsenye, sült kolbász, házi szilváslepény fogyasztását, és az egyéb kulináris élvezeteket.

A szervezők folyamatos bővülést remélnek, ennek érdekében a minden hónap első vasárnapján megrendezett Miskolczi vásáron minden alkalommal, újdonságokkal várják a belvárosba érezőket.

Helyszínek és szervezők:
Miskolci Régiségvásár (Széchenyi utca és Erzsébet tér)
Magyar Portékák Vására,(Városház tér)
Miskolczi Lacikonyha (Szent I. tér)
KrePP (Miskolci Galéria – Rákóczi-ház udvara)
A programok szervezői:
Braun István (Miskolci Régiségvásár)
Magyarok Szövetsége (Magyar Portékák Vására)
Miskolci Kulturális Szövetség (Miskolczi Lacikonyha)
Miskolci Galéria és Városi Művészeti Múzeum (KrePP)
Főszervező: Miskolci Kulturális Szövetség
Tel: (+ 36) 46 50 40 64
Fax: (+36) 46 50 40 68
Telephely: 3525 Miskolc, Széchenyi u. 40.
Postacím: 3501 Miskolc, Pf. 634

Forrás:http://www.boon.hu/, http://www.mikom.hu/