Összefonódások az borsodi igazságszolgáltatásban?

Tüntetni fog a miskolci bíróság  előtt Andrejkovics András december 16-án. Az amerikai férfi azzal lett ismert Szerencsen, hogy évekkel ezelőtt meg akart egy földterületet venni magának a várostól, de végül nem lehetett az övé, és később ezen a területen a szocialista polgármester, Rónavölgyi Endréné (archív fotó) családja üzemeltetett AGIP benzinkutat.  A szocialista Rónavölgyiné bukását részben Andrejkovicsnak köszönheti, mert a sértődött vevőjelölt a  választások idején keményen, és a történtek fényében hatásosan kampányolt ellene. Több ezer ellene szóló szórólapot dobtam be városszerte a házakba, meséli büszkén az amerikás magyar. 
Andrejkovics hosszú évekig pereskedett a földterületért. Először ellene ítélt a bíróság, majd másodfokon neki adtak igazat, de végül nem ő lett a tulajdonos. Ebbe nem nyugodott bele, nem tett lakatott a szájára, és végül két rágalmazási perben vesztett Rónavölgyiné ellenében, és ez kábé 400 ezer forintjába került.
Szó ami szó, az amerikás férfi igencsak megszívta a partraszállást Szerencsen, igaz, ellenfelei is megtanulták a nevét rendesen, pár ősz hajszálat minden bizonnyal neki is köszönhet Rónavölgyiné…
Most perújítási kérelmet nyújtott be az ellene ítélt két rágalmazási ügyben, de előtte elfogultsági bejelentést tett a Borsod megyei bíróság összes bírája ellen. A demonstrációval ezt szeretné nyomatékosítani.

 Andrejkovics szerint az ügyében eljárt jogi személyek, bírósági emberek egy baráti és üzleti kör tagjai, akik részben alá-fölé rendeltségi viszonyban is voltak egy időben, és akiktől nem várható el pártatlan döntés.
Az előásott dukumentumokat, bizonyítékokat  bármely nyomozó hatóság vagy megándetektív megírigyelhetné… 
Akkor lássuk. Andrejkovics magánnyomozása szerint Sisák Péter, aki most a megyei bíróság első embere, korábban a Szerencsi Bíróság első embere volt 1988 és 1992 között, kisváros révén jól ismerhette Rónavölgyinét aki már a komenizmus idején tanácstag volt, majd 2002 és 2010 között polgármester. Dr.Visoczky Kálmán, aki 1967-től 2003-ig a szerencsi ügyészség vezetője volt, jó barátságban lehetett Sisákkal, de Rónavölgyinével is, aki az évek során Andrejkovics szerint 8.4 milliót fizetett ki a nyugdíjas ügyésznek tanácsadói díj címén.
 Dr Cserba Lajos, aki a szerencsi önkormányzat jogi képviselője volt korábban, 1984 és 86 között bíró volt a városban, és így feltételezhető, hogy ismerte  Visoczkyt, aki meg már csak beosztása révén is jó kapcsolatban állt  a megyei ügyészséggel és vezetőivel. Cserba ex felesége Sisákkal járt egy évfolyamra az egyetemen. (Dr. Lukács Zsuzsa 2003-ig a megyei bíróság elnöke volt, majd utána a Fővárosi Itélőtáblát vezette.) Andrejkovics  szerint a miskolci egyetemen tanító Cserba is segíthette az akkor már 71 éves Visoczkyt egy előadói álláshoz a miskolci jogi karon.
 Az amerikás férfi szerint Cserba szokatlanul gáláns összeget kapott Szerencsen. Hat év alatt 60 millió forintott.