Három nap alatt száradt ki és halt meg egy 28 éves zsámboki férfi, pedig négy egészségügyi intézményben járt összesen hat alkalommal, írja a Blikk. A szülők szerint a tragédia azért következhetett be, mert a fiuk nem kapott megfelelő ellátást. Feljelentést tettek a rendőrségen, és valószínűleg kártérítési pert is indítanak.

Zoltán húsvétvasárnap arra panaszkodott, hogy fáj a torka. Hétfőn már nagyon rosszul volt, nem evett, nem ivott. Felhívták a mentőket, akik értesítették a turai ügyeletet. Ekkor már 39,7 fokos láza volt. Vírusfertőzésre gyanakodtak, és kapott egy algopirininjekciót.

A férfi délután már a gyomrára is panaszkodott, ezért bevitték a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórházba. Vért vettek tőle, megvizsgálták, majd elküldték a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház gégészetére, mert az volt az ügyeletes. A szülők azt állítják, kértek mentőt, mert nem kocsival voltak, de azt válaszolták, nincs. Így éjjel nem tudtak átmenni a város másik végén lévő intézménybe.

Kedden reggel a Kőbányai úti egészségházban kezdtek, Zoltánt megvizsgálta a gégész, és felírt egy fájdalom és gyulladás csökkentésére alkalmas port. „Hiába mondtuk mindenhol, hogy nem tud nyelni. Kiváltottuk a gyógyszert, de nem itta, ezért visszamentünk a Bajcsy-Zsilinszky kórház sürgősségi osztályára. Onnan hazaküldtek, hogy majd meggyógyul Zoli, de előbb hívtak hozzá egy pszichiátert” – mesélték a szülők.

Az apa, miután hazavitte fiát, este megint a turai ügyeletet hívta. A fiatalembert innen a kerepesi Flór Ferenc kórházba vitték. „Éjjel bent tartották, ott is megnézte a gégész. De senki nem mondta, hogy tályog lenne a torkán” – mondta az apa.

Másnap kettőkor már félrebeszélt, néhány óra múlva az intenzíven hunyt el.

A lap megkeresésére az érintett kórházak nem nyilatkoztak a folyamatban lévő ügyről.