„A tiszakarádi Általános Művelődési Központ informatikai infrastruktúrájának fejlesztése” című projekt célja az általános iskola 257 tanulójának modern, európai színvonalú képzési feltételeinek biztosítása. Beszerzésre kerül 29 darab számítógép teljes informatikai háttér technikával, valamint 7 darab tantermi, tanulást elősegítő eszköz. A beszerzésre kerülő eszközök és szoftverek lehetővé teszik a pedagógusok számára a modern oktatási környezet kialakítását, a digitális oktatási tartalmak integrálását a tanítás-tanulás folyamatába. Segítik a tanulókat az egyéni tanulás képességek fejlődésében, hozzáférést biztosítanak számukra a digitális tananyagokhoz és hozzájárulnak a digitális kompetenciák megszerzéséhez, fejlesztéséhez.

Az informatikai eszközök tudatos használatának elsajátítása a többségben hátrányos helyzetű és roma tanulók számára elengedhetetlenül fontos az ismeretszerzésben, a tanulásban, az ügyintézésben, a munka világában. Az informatikai eszközök megfelelő használata ma már olyan alapvető készség, ami lehetőséget ad minden korosztálynak az élethosszig tartó tanulásra, a szakmai tudás folyamatos korszerűsítésére, újabb szakmai tudás megszerzésére. A mint későbbi munkavállalók képzettségének minőségi változása könnyebbé teheti az érvényesülést a munkaerőpiacon.

Az informatikai eszközök beszerzése a Közbeszerzési Törvény betartása mellett sikeresen lezárult, az eszközöket a Blue – Comp Net Kft. biztosítja. Az eszközök átadására és beüzemelésére 2011. június 1-ig kerül sor.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 14 076 820 Ft, mely 100%-ban lefedi a projekt költségeit.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

További Információ: Vonza Csilla +36203994139