Hatalmas bukta Debrecennek: szinte teljesen kivonul a Wizz Air

Jó nagy veszteség Debrecennek és környékének, hogy két útvonal kivételével a Wizz Air megszünteti az összes járatát az ország második legnagyobb városába.

A sajtóközlemény a változásról próbál finomkodni, arról szól, hogy a debreceni bázison levő gépet októberben áthelyezik Budapestre, de a nyári menetrendet nem érinti a változás, a járatok elérhetők maradnak Burgaszba, Larnakába, Londonba és Rómába.

Fura ez a kommunikáció, hiszen a nyári menetrendben, tehát jelenleg ennél több útvonal is működik, a télire áttérve viszont az említett négyből is bezár három. Tehát lássuk inkább a valóságot.

Jelenleg van egy gép a bázison és működik 8 útvonal. Ezek közül London, Larnaka és Eindhoven eddig működött egész évben, Burgasz és Korfu mindig nyári idényjárat volt. Antalya idén indult idényjáratnak, a szintén új Isztambulról azt gondoltuk, hogy egész éves lehet, a legújabb útvonal pedig Róma.

Ebből tehát majdnem mind kuka, a két túlélő London és Róma. Szomorú, de annyira nem meglepő, a covid előtt két gép volt a bázison, de azóta szenvednek Debrecennel. Útvonalak jönnek-mennek, de Londonon túl semmi se működik igazán. A múlt télen már csak négy napig üzemelt a Wizz Debrecenben, a hét közepén egyáltalán nem voltak járatok. Most pedig ennél is drasztikusabbat léptek. A megmaradó két útvonalat a kinti bázisokról, tehát Londonból és Rómából szolgálják ki.

Vajon mi lesz a sorsa így a reptérnek?