MÁV. A korábbi években azok az InterCityk indultak az első vágányról

Tisztelt Szerkesztőség!

Olvasói észrevételeikre az alábbi sajtóválaszt küldjük.

Miskolcon, a Tiszai pályaudvaron a korábbi években azok az InterCityk indultak az első vágányról, amelyek a Miskolc-Budapest viszonylatban közlekedtek. Az átmenő, kör IC-k a távolabbi vágányokra érkeztek és onnan indultak tovább. A helyből induló InterCity-szerelvényeket a tároló vágányról húzták be, ezzel a tolatási művelettel nem keresztezték a többi vágányhoz vezető váltókat, így az átmenő vonatforgalmat nem akadályozták. A Tokaj InterCityk és a Hernád-Zemplén InterCityk Budapest felől a 9-es vágányra érkeznek, mert ott is úgy haladhatnak be, hogy nem keresztezik a többi vonat vágányútját.

Miskolc-Tiszai pályaudvaron az ellenkező irányú IC-k óránként közel azonos időpontban érkeznek és indulnak. A páratlan órában induló IC vonatokkal tolatás (összezárás) történik, itt egyesítik a Kassa és a Sátoraljaújhely felől érkező vonatrészeket, hogy azok egy vonatként induljanak tovább Budapestre. Az azonos időpontok miatt a Budapest felől érkező IC vonatok bejáratása az első vágányra nem lehetséges, mivel a vonat és a tolatáshoz használt vágányutak kereszteznék egymást.

A Keleti pályaudvar az ország egyik legforgalmasabb állomása, már 2022-ben is több mint 12 millió utas fordult meg itt. A vármegye- és országbérlet tavalyi bevezetése, valamint az idei tavaszi tarifareform következtében jelentősen nőtt az utazási kedv. Emellett a pályaudvar a kapacitása határán jár, 24 óra alatt 240 érkező és 242 induló vonat indulását és érkezését kell hatékonyan, de mindenekelőtt biztonságosan megszervezni.

A vonatforgalom lebonyolítására különféle technológiai előírások, lehetőségek figyelembe vételével pontos terv készül, ami meghatározza a vonatok érkezési- és indulási vágányát. Figyelembe kell venni a menetrendi adatokat, a vágányhálózat kialakítását, az integrált ütemes vasúti menetrend lehetőségeit is. A könnyebb megjegyezhetőség érdekében például az ütemes menetrendet, ismétlődést figyelembe véve az azonos viszonylatú vonatokat lehetőleg mindig ugyanarra a vágányra kell fogadni és onnan indítani. Azt is figyelembe kell venni, hogy az elővárosi forgalomban jóval több utas veszi igénybe a vasúti szolgáltatásokat, és nagyobb számban jelentkezik a városi közlekedéshez kapcsolódó átszállások száma, így ennek megfelelően az elővárosi vonatok javarésze a csarnokba érkezik és onnan indul.

Üdvözlettel:

MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság