Leporolnák a propellereket

Leporolnák a propellereket

A  terület a Sajó folyásirányának bal oldalán és a Csorba-tavak között, külterületen helyezkedik el. Északi irányból a 306. számú főút határolja – vagyis az M30-as autópálya közelében fekszik. Az előterjesztésben arra is kitérnek, hogy a későbbiekben a terület észak felé bővíthető, ha netán igényként merülne fel a kisgépek fogadásának biztosítása.

A tervek még nem készültek el, de a tervezőket már megnevezi az előterjesztés. A dokumentációban ugyancsak megnevezett beruházó – tekintettel a tervezés korai fázisára – nem kívánt lapunknak nyilatkozni. Azt azonban sikerült megtudnunk, hogy a több százmilliós projektben rendkívül komoly, előre aligha kalkulálható kiadási tételek merültek már fel jelenleg is, dacára annak, hogy „mindössze” egy füves leszállópályájú sportrepülőtérről beszélünk.

Egyvalami a fenti kérdőjelek ellenére is biztosnak látszik: a jövőbeni létesítmény a Sajó töltésén túl a repülőtéri elkerülő útról jóval könnyebben megközelíthetőnek ígérkezik majd, mint a meghiúsult sajópetris koncepció. Az is előnyére válhat a mostani megoldásnak, hogy a régi repülőtértől néhány száz méterre, a lakott területtől távolabb esik. Vagyis várhatóan – a Szirmabesenyő határában tapasztaltakkal ellentétben – kevésbé fogja zajkeltésével a környékbeliek csendjét felverni. minap.hu