Született gyilkos? Helló bazmegye

Nem először kerül rácsok mögé az a férfi, aki múlt hét pénteken baltával végzett egy védtelen, 85 éves nővel Füzérkajatán. A gyilkosággal kapcsolatban további fejlemények is kiderültek.

A brutális gyilkosságról tegnap még csak annyit lehetett tudni, hogy az elkövetőt Budapesten fogták el, keddre azonban további információk láttak napvilágot.

A börtönből néhány hónapja szabadult gyanúsítottat a Keleti-pályaudvaron fogta el a rendőrség, ebben élettársa és annak anyja segített. A két nőt a gyilkosság napján a férfi megverte.

Kiderült, Füzérkajatán mindössze két háznyira laknak az áldozat otthonától, ahová betört a gyilkos, és ott baltával végzett az idős asszonnyal. Rá másnap a gondozója talált, ő értesítette a hatóságokat.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetésre figyelemmel, amely 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, a szökés, elrejtőzés veszélye megalapozott.

Mindezeket mérlegelve a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbeztek.