Augusztusban átadhatják az új miskolci takarékos jégcsarnokot

A DVTK égisze alatt közel 1,7 milliárd forintos beruházás valósul meg, melynek keretében teljes felújításra és korszerűsítésre kerül a város II-es számú jégpályája.

A felújítás eredményeképpen a jelenleg oldalról nyitott jégpálya egy modern, multifunkciós csarnokká alakul át. Az új létesítmény nem csupán a DVTK jégkorong szakosztályának ad majd otthont, de a miskolci közönség számára is elérhetővé válik majd közösségi korcsolyázásra és egyéb jégpályás programokra.

A beruházás fő célja, hogy korszerű, a kor követelményeinek megfelelő infrastruktúrát biztosítson a DVTK utánpótlás-nevelő akadémiája, a Jegesmedvék jégkorongcsapata, valamint a műkorcsolya- és gyorskorcsolya-szakosztályok számára. A tervek szerint az új jégcsarnok üzemeltetési költségei mindössze a felét teszik majd ki a jelenlegi Miskolci Jégcsarnok fenntartási kiadásainak. A fejlesztés kiemelt figyelmet fordít a gazdaságos, környezetbarát működtetésre és az energiahatékonyságra. A korszerű technológiáknak köszönhetően az új csarnok sokkal takarékosabban üzemeltethető majd.