A virágos elismerésre Miskolc két kategóriában is pályázott

Idén 31. alkalommal indítja útjára a Virágos Magyarország versenyt a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). A megmérettetésre önkormányzatok nevezhetnek. A kezdeményezés 1994 óta töretlen népszerűségnek örvend, évente közel 350 települést mozgat meg. 

A virágos elismerésre Miskolc két kategóriában is pályázott, a zsűri kedden látogatott el a megyeszékhelyre.

– Miskolc egyrészt nagyváros kategóriában a teljes park felülettel, másrészt a tematikus városi séták díjára pályázott – mondta Czifrusz Natália, főkertész. A Tourinform Iroda szervezésében az elmúlt hétvégén volt a virágos városi séta, ahol a helyi résztvevők mellett feltérképezték a zsűri tagjai is a belvárosi területeket. A találkozó hivatalos része előtt már megismerhették a szakemberek a belvárosi virágos parkokat, de Miskolc többi részét is szeretnék megmutatni – hangsúlyozta a főkertész a Minap megkeresésére.

Ezt követően a vár utcai védett gesztenyefasort, majd a bulgárföldi 250 éves fekete nyárfát mutatták meg a döntnököknek. A főkertész elmondta, hogy a nap folyamán még útba ejtették Miskolc-Tapolcát, valamint az Avast, hiszen ott is van látnivaló. A közösségi kezdeményezések, a kiskertek, az arborétum.

A zsűrizés augusztus 15-ig tart, majd a fődíjakra jelölt településeket újra végig járják a szakemberek, azt követi a szervezőbizottság javaslata a végleges eredmény kihirdetésére. Erre minden évben ősszel kerül sor, idén is novemberre várható.