Zárug Bevándorlókra Lövető Péter  szerint csak Tóth-Szántai József kezdte meg időben a munkát

– A civil áradat az önkormányzati választásokon egyfelől a 2019-es választási siker tapasztalatainak, másfelől a pártpolitikai kiábrándultság érzetének az eredménye. Az ellenzéki többségű városoknál – mint amilyen Miskolc is volt az elmúlt öt évben – a Fidesz-KDNP szinte rejtőzködik a civil jelöltek mögött, elhagyva a narancsszínt, és a pártlogókat is miniatürizálta, ám nyilván a Fidesz-gépezet dolgozik az ilyen jelöltek mögött is – látja a helyzetet a politológus. Úgy véli, az ellenzéki városvezetést is a pártpolitika szakította szét két civil jelöltre, a mögöttük álló intézményes üzemelés így elmarad attól, amit Veres Pál kapott 2019-ben.

– A választópolgár előtt az elmúlt 30 évben soha olyan gyenge kampánnyal nem jelentek meg a miskolci politikai kandidálók, mint most, 2024-ben – jelenti ki Zárug Péter Farkas, aki szerint csak Tóth-Szántai József kezdte meg időben a munkát. A Mi Hazánk alelnöke pedig egy hónapos késéssel érkezett be a kampányba, és nem sokat tesz hozzá a párt országos kampányához, pedig ha valakinek, akkor a Mi Hazánknak Miskolcon lenne mit keresnie – vélekedett.

– A pártok magszavazói azonban pontosan tudják, hogy melyik az ő civiljük. A versenyben a mozgósítás fog dönteni. Az EP-választási pártlistán pedig úgy tűnik, a TISZA Párt Miskolcon is több ezer szavazatot gyűjthet, ezzel egyben előrevetítve a helyi pártpalettán való megjelenését a 2026-os választásokra – véli Zárug Péter Farkas.