Rakacán fárasztott 20 percig, szabadon engedték

Rekordméretű pontyot fogott a szalonnai Rakaca-víztárolón egy horgász, aki többnapos kalandra jött barátaival a tóra. A 27 kilós állatot visszaengedték élőhelyére.

Az új tórekordot a Rakaca-tó Horgász Egyesület hivatalos közösségi oldalán jelentették be, melyet április 29-én, hétfőn reggel Márkus Sándor Richárd fogott meg. A rekordméretű hal súlya 27 kilogramm volt, ezzel megdöntve Lengyel Ottó 2019-ben elért 25,10 kilós rekordját.

Tavaly egyébként Barati Béla mezőkövesdi horgász fogott ki egy 26.85 kg-os pontyot Poroszló közelében, a Dühös-lapos területén.

Márkus Sándor Richárd a Pecaverzumnak adott interjúban elmesélte, hogy a felmelegedő időben a hal egy erős, húzós kapással vitte el a 200 méterre behúzott szerelékét. A fárasztás körülbelül 20 percig tartott, mire a csónak közelébe értek, akkor pillantották meg a hatalmas halat. A sikeres csali egy kissé halas ízű, 16 milliméteres pop-up volt.

A rakacai rekordponty - Fotó: Márkus Richárd Sándor Facebook-oldala
A rakacai rekordponty – Fotó: Márkus Richárd Sándor Facebook-oldala

Az új tórekord nemcsak az egyesület, hanem Márkus Sándor Richárd számára is egyéni csúcsot jelent. Korábban 18 kilós ponty és 22 kilós tok fogásaival büszkélkedhetett, de most ezeket is felülmúlta a 27 kilós rekordhal. A fogás hossza 107, míg a kerülete 85 centiméter volt.

A horgászat után a halőrök hitelesítették a csúcshalat, majd azt szabadon engedték, de előtte kapott még egy puszit is.

Ezt a pillanatot az alábbi videón is megörökítették, mielőtt a hal visszatért volna otthonába, így hagyva a horgásznak emléket és örömet egy egész életre.