Ez katasztrófa. A Barlangfürdőtől vezették az Ellipsumba a vizet, amit távhővel melegítenek

Egyre többen látogatják a most már teljes kapacitással működő Ellipsumot is, így mondhatjuk, hogy az idei strandszezon elindult, a megnyitása inkább szimbolikus. Ezt alátámasztotta a hétfői fürdőbejáráson Szopkó Tibor alpolgármester és a Miskolci Fürdők ügyvezetője, Németh Judit is, akiktől a Minap munkatársa megtudta, hogy hétvégeken és a munkaszüneti napokon máris érezhetően sok a vendég.

A legismertebb Barlangfürdőben már nem egyszer kellett kitenni a megtelt táblát is. Az Ellipsumnak ugyan még nincsen olyan ismertsége és jó híre, mint a Barlangfürdőnek, meglehetősen hányatott sorsa volt korábban a műszaki problémák, garanciális javítások, aztán a covid-járvány, majd az energiaválság miatt, de jó esélye van a jövőben a felzárkózásra, hiszen a fürdőkomplexum mindent olyan szolgáltatást nyújtani tud, ami ma egy korszerű fürdőtől elvárható. Erről magunk is meggyőződhettünk, ahogy azt is láttuk, ahogyan egy hétfői napon is szinte folyamatosan érkeztek a vendégek a pénztárhoz.

Az elmúlt öt évet számos nehézség jellemezte, a járvány alatt például szó szerint megállt az élet, és ez leginkább a turisztikai szektort sújtotta. Az Ellipsum ilyen szempontból a legrosszabb időszakban készült el. A világjárvány és az energiaválság mellett műszaki problémákkal is szembesült az üzemeltető Miskolci Fürdők Kft., és a tulajdonos önkormányzat.

Arra is rámutatott, komoly probléma, hogy a fürdőnek nincs saját kútja, ezért a vizet a Barlangfürdőtől vezették az Ellipsumba, amit távhővel melegítenek. Ez az energiaválság hónapjaiban megoldhatatlan feladat elé állította a Miskolci Fürdők Kft. és a város vezetését, ezért döntöttek akkor a bezárás mellett. Tervben van, hogy egy saját kutat fúrjanak az Ellipsumhoz, mert anélkül rendkívüli kihívás a fürdő gazdaságos működtetése.