Dr.Kriza Ákos életnagyságú szobra. A Horthy Miklós szobortól balra, Veres Pál mellszobrától jobbra.- A nap

Tévedsz! Az a Bedeg-völgyi tölgyeserdő közepén lesz dr.Kriza Ákos életnagyságú szobra.
A Horthy Miklós szobortól balra, Veres Pál mellszobrától jobbra. De hol lesznek már akkor Miskolc dékásai, volt MOKANosok, Jobbik-opportunisták, stb?

„Már 1925-ben megszületett az az elképzelés, hogy a Bedeg- völgy dimbes-dombos lankái között egy napfürdőzésre, pihenésre alkalmas területet hozzanak létre. Az év tavaszán egy közel hat hektáros területen[6] meg is nyitotta kapuit, ahol ekkor még csak napozni és zuhanyozni lehetett. A környéken lakó szegényebb anyagi körülmények közt élő emberek, ennek ellenére azonnal birtokukba vették a nap-és légfürdőt, amely az évek folyamán fokozatosan fejlődött. A Miskolci Napló júliusi száma arról ír[7], hogy a völgyben kerti székek és függőágyak sorakoznak, középen homokdomb, mellettük zuhanyzók várják az ide érkezőket, akik olcsó jegyárak mellett- 5000 korona, arcképes igazolvánnyal 2500 korona – vehetik igénybe ezeket a szolgáltatásokat.

Az itt létrehozott nap és légfürdő megszervezői 1926. február 14-én alakították meg a Nap- és Légfürdő Szövetkezet[8] melynek célja a nap-, lég -és vízfürdő létesítése volt. Az ötletadó Gálffy Ignác Miskolc jeles közéleti személyisége volt. Gállfy Ignác 1859-ben született az erdélyi Szombatfalván. 1886 és 1921 között megalapítója és az igazgatója volt a Miskolci Fiú Felsőkereskedelmi Iskolának, alapítója a Borsod-Miskolci Múzeumi Egyesületnek.”