Fékezés nélkül gázolta a zebrán a kocogó nőt – videóval

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki 2023 januárjában Nyíregyháza belvárosában fékezés nélkül, a zebrán gázolt el egy futó nőt.

A vádirati tényállás szerint a középkorú férfi 2023. január 6-án, reggel, még szürkületben személygépkocsival közlekedett Nyíregyháza belvárosában. A férfi Széchenyi utca és a Benczúr tér útkereszteződésében a közúti jelzőtáblával és útburkolati jellel is ellátott kijelölt gyalogos-átkelőhelyet azonban olyan sebességgel közelítette meg, hogy az ott áthaladó kocogó nőt nem vette észre, és fékezés nélkül elgázolta. Az elütést követően a férfi azonnal a sértetthez sietett, majd értesítette a hatóságokat.

A balesetben a futó nő 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott a kijelölt gyalogos-átkelőhelyet nem kellő körültekintéssel és fokozott óvatossággal közelítette meg, így nem tudott megállni, és elsőbbséget adni a gyalogosnak.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, vele szemben pénzbüntetésre és közúti járművezetéstől eltiltásra tett indítványt vádiratában.

A videón a baleset látható. https://ugyeszseg.hu/fekezes-nelkul-gazolta-a-zebran-a-kocogo-not-videoval-a-szabolcs-szatmar-bereg-varmegyei-fougyeszseg-sajtokozlemenye/