Hamarosan elkészül az Avasi kilátó környezete is, csak a bérlőket nem érdekli

Tavaly év végén adták át a megújult Avasi kilátót, de a környezet rendezése még folyamatban van. Ettől függetlenül a kilátó most is látogatható, de hamarosan már a környezetének rendezése is befejeződik.

Évtizedek óta nem látott fejlesztések zajlanak az Avason. A felújítások sora 2022-ben kezdődött a Horváth-tetővel. A kihasználatlan területen játszóteret és élmányparkot alakítottak ki, emellett a sétány is megújult, új utcabútorok kerültek kihelyezésre.

Ezt követően az 1963-ban épült Avasi kilátó felújítása következett, ami így már új külsővel ünnepelhette jubileumi 60. születésnapját. A kilátót tavaly év végén adták át, azóta pedig többször is különleges díszkivilágítást kapott az épület, amit minden miskolci megcsodálhatott. Legutóbb március 15-én a nemzeti ünnepen borult nemzeti színekbe a kilátó.

Hamarosan a Miskolc iránytűjének is nevezett épület környezetének rendezése is elkészül. Mint az ismeretes egy vendéglátóegység és mosdók kialakítására kerül sor, hogy minden szolgáltatás adott legyen a kilátóba, vagy a játszótérre látogatók számára. A tervezés során figyeltek arra, hogy az épület illeszkedjen a tájba és ne rontsa az impozáns kilátó látképét.

A napokban Dr. Simon Gábor a Velünk a Város frakcióvezetője osztott meg egy fotót a Facebook oldalán, amelyen már jól látszik, hogyan fog kinézni a kilátó környezete.

Fotó: Simon űrhajósnak öltözött