Skip to content

Lesz bérlője a vendéglátó szempontból reménytelen kategóriájú Avason található vendéglátóhelyeknek

Lesz  bérlője a vendéglátó szempontból reménytelen kategóriájú Avason található vendéglátóhelyeknek

Olvasóink úgy tudják a Tündérkert megvásárlásról lecsúszó cég lesz a bérlője a vendéglátó szempontból reménytelen kategóriájú Avason található vendéglátóhelyeknek.

Kérdések Szántó Ritának elküldve. (Városházi Sajtó)

Korábban írtuk

 

A HÚSZ ÉVE ZÁRVA TARTÓ BORTANYA EGY IGAZI NAGY BUKOVÁRI. MOST ISMÉT PRÓBÁLKOZNAK

A HÚSZ ÉVE ZÁRVA TARTÓ BORTANYA EGY IGAZI NAGY BUKOVÁRI. MOST ISMÉT PRÓBÁLKOZNAK

Korábban írtuk

Miskolc. Gombokért kiveheted a Bortanyát, bár eddig mindenki belebukott

Miskolc. Gombokért kiveheted a Bortanyát, bár eddig mindenki belebukott

Korábban írtuk  2019. május 06.

Megújult a Bortanya, az avasi borongolás egyik központi helyszíneMájus 9-11. között rendezik meg a VIII. Avasi Borangolást, amelynek egyik központi helyszíne a kívül-belül megújult Bortanya. A beruházás a TOP-6.1.4-15-MI1-2016-00005 azonosító számú „Történelmi Avas turisztikai fejlesztése” című projekt részeként, bruttó 153 millió forintból valósult meg. A megújult Bortanya központi helyszíne lesz az ország egyik legjobb boros-gasztro eseményének, az Avasi Borangolásnak. A tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztését is célzó esemény idén is 3 napon keresztül várja látogatóit, május 9-11. között.

Csütörtökön szakmai nappal, előadásokkal, borversenyekkel kezdődik az Avasi Borangolás a Bortanyán, majd pénteken és szombaton az avasi pincesor teljes területén, Kisavastól a Nagyavasig nyitnak a pincék és borházak, helyi gazdák és országosan ismert borászok kínálatával, gasztronómiai ínyencségekkel, és jobbnál-jobb zenekari koncertekkel. Az Avasi Borangolás évről-évre egyre több látogatót vonz, maga a helyszín is nagyon különleges, hiszen szinte Miskolc belvárosában, az Avas-hegy oldalában tartják, ahol több mint 800 pince és borház található, nem ritkán 300-400 évesek.

 

Ezek közül egy a csaknem 200 négyzetméteresBortanya, a hozzá tartozó pincerendszerrel, amelyet 2015-ben vásárolt meg Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata azzal a céllal, hogy az avasi borkultúra bemutatására alkalmas turisztikai központot hozzon létre. Mindez az Avasi Borangolás fejlődésével igazi sikertörténetté vált. A Bortanya felújításához szükséges forrást a „Történelmi Avas turisztikai fejlesztése” című projektből biztosította az önkormányzat. Az épületben kialakítottak egy földszinti látogató központot, amely konferenciákon kívül rendezvények, valamint kiállítások helyszíne. A látogatókat hangulatos, vendégcsalogató fogadótér várja. Kiépítettek egy ún. befejező konyhát is, amely a bor és gasztronómia élvezetéhez biztosít megfelelő kiszolgáló helyiséget.

A mindig is borozóként üzemelő épületrésznek visszaadták eredeti funkcióját, az 1-es számú pinceágban pedig kiállítási installációt rendeztek be, mely az avasi borkultúra tárgyi, írásos és fotódokumentációs, interaktív megismerésére ad lehetőséget. A „Történelmi Avas turisztikai fejlesztése” komplex fejlesztési program további elemei többek között az Avas Kilátó felújítása, az Avas-hegy nyitott teraszait és zárt térfelületeit használó várostörténeti tematikájú high-tech élménytér kialakítása, valamint új bemutató, kiállító és vendéglátóterek létesítése – ezek terv szerint a következő Avasi Borangoláson már várják látogatóikat. A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A támogatás összege bruttó 1 500 000 000 Ft.

HÉTFŐIG LEHET PÁLYÁZNI AZ AVASI KILÁTÓ VENDÉGLÁTÓHELYEI ÉS A BORTANYA ÜZEMELTETÉSÉRE

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 01. csütörtök 12:51
Az első körben meghirdetett pályázat eredménytelenül zárult, ezért az önkormányzat másodszor is kiírta a kis mértékben módosított pályázatot a megújult Avasi kilátó kávézójának, a torony lábánál épülő, közel ezer négyzetméteres átriumnak és a Nagy Avas oldalában lévő Bortanyának az üzemeltetésére.

A Miskolc Holding Zrt. második körben hirdette meg a pályázatot a nemrégiben átadott „Avasi vendéglátó célú ingatlancsoport” üzemeltetésére, amelynek elemei a Nagy Avason, az Alsó soron található emblematikus szórakozóhely, a Bortanya, a megújult Avasi Kilátó második emeletén korábban is működő presszó és a torony lábánál megvalósuló, még kivitelezés alatt álló, közel ezer négyzetméter alapterületű, zöld környezetben fekvő átrium – tájékoztatta lapunkat a holding ingatlangazdálkodási igazgatója Prokaj Tamás.
Az igazgató rámutatott, az Európai Uniós forrásból megvalósult turisztikai elemek üzemeltetésén felül a leendő bérlő feladata lenne a fejlesztések keretében kialakított új komfortpontok működtetése, valamint a kapcsolódó közterület karbantartása is.

Prokaj Tamás hangsúlyozta, mivel az első körös pályáztatás eredménytelenül zárult, ezért kiterjedt egyeztetéseket folytattak az érdeklődő miskolci vendéglátóipari vállalkozásokkal és az ő szempontjaik és javaslataik figyelembevételével írták ki a második fordulót. Ebből eredően a pályázat második körében változás, hogy a vendéglátóhelyek egyidejű bérlésére törekszenek, mert a visszajelzések alapján így érhető el az üzemeltető részéről egy optimálisabb üzemméret és egy alacsonyabb fix költséghányad. Ettől a változtatástól a pályázatot kiíró Miskolc Holding Zrt. a pályázási kedv fellendülését várja.

A három vendéglátó egység tehát ebben a körben csak együtt pályázható, a kiírásban kiemelték: „a pályázat eredményes elbírálásának feltétele, hogy a pályázó egyidejűleg mindhárom helyiségre érvényes pályázati anyagot nyújtson be.” Az első kiíráshoz képest az elvárt minimum bérleti díjak nem változtak. A Bortanyán havi 609 393 forint plusz áfáért, minimum öt éven át vendéglátó és szálláshely szolgáltatást kell biztosítania a leendő bérlőnek, a torony mellett felépülő amfiteátrum vendéglátó egysége, komfortpontjai, valamint az információs és kiállító tér üzemeltetése havonta nettó 1 millió 146 ezer forint lenne. Vagyis ennyi a „kikiáltási ára”. Több pályázó esetén innen indulhat a licit felfelé. A harmadik gyöngyszem az Avasi kilátó második szintjén korábban is működő kávézó, amely bérleti díja havi nettó 403 922 forint.

Az adatokból látható, hogy az egyetlen bérlőnek, aki vinné a teljes csomagot, legalább 2 millió 159 ezer forintjába kerülne havonta csak a bérlet, áfa nélkül. Prokaj Tamás elmondta, hogy a négyzetméter díjakat önkormányzati rendelet szabja meg, ezen a pályáztató holding változtatni nem tud. A kiírás változásának lényege, hogy egy bérlő könnyebben tudja optimalizálni az egy egységre eső fajlagos költségeit, így gazdaságosabban üzemeltetheti együtt a három létesítményt.

„Pályázatot bármilyen, valós szakmai referenciákkal rendelkező érdeklődő benyújthat, aki kitölti a pályázati adatlapot, csatolja a bemutatkozó anyagát, üzleti tervét és igazolja, hogy alkalmas az önkormányzattal szerződést kötni, valamint, megfizeti a bérleti díjat és a pályázati letét összegét. Több érvényes pályázat beérkezése esetén személyes licitre kerül sor, ahol a bérleti díj összegére lehet licitálni és a legmagasabb ajánlatot adó jelentkező köthet bérleti szerződést” – tudtuk meg Prokaj Tamástól.

A pályázatok benyújtási határideje február 5., a beérkezett ajánlatok bontása február 9-én történik. Eredményes pályázatot követően a vendéglátó egységek terv szerint tavasszal már üzemelni fognak, a városvezetés reméli, hogy a miskolciak és városunkba látogató turisták legnagyobb megelégedésére. További részletek a pályázatról ITT és ITT olvashatók

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



11 Comments

  1. Névtelen
    2024.02.20. 09:04

    Lehet, hogy van az a pénz, amiért egy pedellusnak nem korpásodik?

    6
    2
    • Névtelen
      2024.02.20. 21:59

      Varga Juditot és az apját javasolnám!

      1
      3
      • Névtelen
        2024.02.23. 17:56

        A közös érdek már összehozta őket

  2. Névtelen
    2024.02.20. 10:31

    igazi vendeg es turisztaszopato hely lesz, gondolom 1500 ft-os hugymeleg borsodival labviz izu borral es presszo kaveval.

    12
    • Névtelen
      2024.02.20. 11:50

      Ezt már leirtad egyszer kutyuli…Menj a lokalistába. Ott ingyen van a sör, és hideg is…

      3
      8
      • Névtelen
        2024.02.20. 12:07

        Tudjuk Mátéka, hogy nem azért fizet téged a drága Pali bácsi, hogy ne dumáld ki, ha bárki bármit megír. Az ellenállásban meg amúgy is terelőkutya volt a fedőneved.

        8
        1
        • Névtelen
          2024.02.21. 10:42

          Még mindig nem Kocsis Nem vagyok buzeráns Máté vagyok kutyuli…

          2
          2
      • Névtelen
        2024.02.21. 09:24

        es? sz0pd le anyadat.

  3. Névtelen
    2024.02.20. 13:41

    Tündéri megoldás. Borítékolható a jövő.Aki egyszer jellemtelen volt, miért változna?

  4. Névtelen
    2024.02.21. 15:42

    Halott ötlet egy minimál bérek városában, már a belvárosban is döglődnek a vendéglátó helyek, majd vajaskenyeret visznek a túristák maguķkal.

  5. Névtelen
    2024.02.21. 17:59

    Ezzel most Veres jár jól, vagy Szopkó?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük