Kern Andrástól tanult parkolni Menczer Tamás, a minisztérium ajtajáig hajtott fel a járdára

Mi a közös Kern Andrásban és Menczer Tamásban? Hát az, hogy mindketten szeretnek a járdán parkolni. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő vasárnapi Facebook-posztja szerint Menczer külügyi államtitkár rendszeresen a Külügyminisztérium bejárata előtt, a járdán rakja le a kocsiját, teljesen szabálytalanul.

Különösen érdekes a manőver annak tükrében, hogy körülbelül 10 méterrel odébb vannak parkolók külön a minisztérium dolgozóinak fenntartva. De az a 10 méter nagyon veszélyes is lehet, bármikor előugorhat egy újságíró kérdéseket feltenni, az pedig senkinek sem jó, pláne nem Menczernek, inkább kerülgessék csak az autót az arra tévedt gyalogosok.

Frissítés: Menczer Tamás reakciója szerint nem parkolta a járdán, hanem kiszállt az autóból, az autóban látható kollégája pedig azonnal elállt, „senkit sem korlátoztam semmiben egy pillanatig sem”. Az államtitkár a válaszban aztán még „lyukas zoknis futóbolondnak” nevezi Hadházyt, meg azt is írja, hogy „szerencsére nem Hadházy irányítja a külpolitikát, hiszen tudjuk, hogy a baloldal az orosz gáz elzárásával lehetetlenné tette volna a fűtést a családok számára, és lerombolta volna a gazdaságot, munkahelyek szűntek volna meg tömegesen”, és Menczer többször is közli, hogy nem is fél az emberektől.