Skip to content

És Miskolcon mi lesz? DK-s győzelemmel zárult az idei első előválasztás

És Miskolcon mi lesz? DK-s győzelemmel zárult az idei első előválasztás

Budafok-Tétényt Perlai Zoltán nyerte a momentumos Havasi Gábor ellen, a DK szerint viszont az előválasztásnak nincsenek vesztesei.

Perlai Zoltán nyerte meg a Budafok-Tétényben rendezett előválasztást – jelentette be vasárnap Varju László, a DK országgyűlési képviselője. Perlai a videóban tapsot kapott, ő maga pedig mindenkinek megköszönte a munkát és azt, hogy rá szavazott, valamint elárulta azt is, hogy szoros eredménye volt a választásnak.

Először a Telex azt írta, hogy megerősítő újraszámlálást is kellett tartani, de később ezt törölték a cikkből és a DK is azt közölte a hvg.hu-val, hogy ez téves információ, “Budafokon végül nem volt szükség újraszámlálásra”. Perlai győzelme amúgy biztosra vehető volt, csupán az volt a kérdés, hány vokssal nyomta le a momentumos Havasi Gábort. Havasi amúgy a Facebookon elismerte vereségét, gratulált ellenfelének. Szerinte „ilyen nehéz körülmények között, amikor minden más ellenzéki párt és a Fidesz is ellenünk kampányolt, a szoros eredmény maga is győzelemmel ér fel”.

Perlainak gratulált saját pártja is, sőt, azt is hozzátették, hogy „hisszük, hogy az ellenzéki előválasztásnak valójában nincsenek vesztesei, hiszen ez éppen arra szolgál, hogy a legesélyesebb jelölt induljon a Fidesz jelöltje ellen az önkormányzati választáson”. „Ez csak a kezdet, június 9-én folytatjuk!” – írták közleményükben.

A XXII. kerületben március 21. és 24. között tartották az előválasztást, itt döntöttek arról az ellenzékiek, ki hívja ki a kerület jelenlegi fideszes polgármesterét, Karsay Ferencet. Karsayval szemben 2019-ben Havasi Gábor indult, akkor mindössze 312 szavazattal kapott ki tőle ráadásul úgy, hogy volt még egy harmadik jelölt is, aki ezernél is több szavazatot vitt el.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2024.03.24. 20:55

    Miskolcon utóválasztás volt. 2019- 2024 DK-s győzelemmel zárult. 😂😁🤣😀

    1
    1
  2. Tiktok! Bandy
    2024.03.24. 22:18

    Tesze tosza híreinket hallották. rááádijóóóemmmmm

  3. Névtelen
    2024.03.25. 01:26

    Patótól szabaduljunk végre. Ez a lényeg.

    • Névtelen
      2024.03.25. 11:37

      jajj de jó lesz megint 3 évig marakodni a maradékon a ratyi műsörvezetővel meg az alkoholos zsírmájú kdnp-sekkel az élen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük