Skip to content

A szexuális visszaélések 90 százaléka megszűnne, ha eltörölnék a cölibátust

A szexuális visszaélések 90 százaléka megszűnne, ha eltörölnék a cölibátust

Pedro Almodóvar: Meggyőződésem, hogy a szexuális visszaélések 90 százaléka megszűnne, ha eltörölnék a cölibátust

 

Az Oscar-díjas spanyol rendező európai újságíróknak – köztük a HVG tudósítójának – adott interjúban beszélt arról, hogy miért nem akar visszatérni a szülőfalujába, és hogy a spanyol férfiak miért szégyellnek még mindig beszélni az őket ért abúzusokról.

Filmrendezőként lett világhírű, de rendszeresen ír, nemrég jelent meg több évtizeden át készült írásainak gyűjteménye, Az utolsó álom című könyv – ennek apropóján adott interjút Pedro Almodóvar többek között a HVG-nek. Az Oscar-díjas spanyol rendező azt mondta, mindig is szeretett volna író lenni, és végül is tud írni, még ha nem is olyan jól, mint szeretné.

Pedro Almodóvar elmondta, hogy az élete és a munkássága gyökerei is visszanyúlnak a gyerekkori La Mancha-i, extremadurai élményekhez, amelyek máig meghatározók, ám nem akar visszatérni a szülőfalujába, „főként a vidéken, még egy kisvárosban is tapasztalható elnyomás, a másság elnyomása miatt, különösen a szexuális elnyomás, elfojtás miatt”. Ahhoz, hogy jól érezze magát, szüksége van a városi zajra – tette hozzá.

Almodóvar szövegben és filmben is feldolgozta a katolikus egyházban tapasztalt szexuális visszaéléseket. A HVG-ben megjelent interjúban azt mondta: „A fő probléma a katolikus egyházon belüli cölibátus. Ha a papok és az apácák számára engedélyeznék a szexuális életet, párjuk lehetne, házasodhatnának, családot alapíthatnának, akkor meggyőződésem, hogy a szexuális visszaélések 90 százaléka megszűnne.”

A teljes interjú a HVG e heti számában, illetve a hvg360-on olvasható.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2024.03.24. 09:18

    x Miért akarnak ezek után is egyházasdit játszani feltámadást hírdetve?

    1
    1
  2. Névtelen
    2024.03.24. 12:20

    na a hébervégé meg a belterjes agyhalott kommunista kommentelői…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük