Skip to content

Ez tetszeni fog a Fidesznek…Vitézy Dávid indul a főpolgármesteri posztért

Korábban írtuk

Több hónapos lebegtetés után kiderült: Vitézy Dávid elindul a főpolgármesteri posztért.

Az eddigi jelöltek:

  • Karácsony Gergely (Párbeszéd-Momentum-DK-MSZP)
  • Szentkirályi Alexandra (Fidesz)
  • Brenner Koloman (Jobbik)
  • Grundtner András (Mi Hazánk)

Vitézy a bemutatkozó videójában öt súlyos problémáról beszélt: nincs elég megfizethető lakás és albérlet, nem jó a közösségi közlekedés, romlik az egészségügyi ellátás színvonala, nincs elég zöldfelület, a körúton túli Budapestet magára hagyták. Ennek oka a két politikai oldal közötti csatározás: A kormány elvonja a forrásokat, a városvezetés áldozatszerepben tetszeleg. „Pártpolitikai csaták helyett végre valódi városfejlesztést – ez a választás tétje. Ezért indulok a főpolgármester-választáson” – mondta.

Ungár Péter, az LMP társelnöke december elején ismerte el először nyilvánosan, hogy tárgyalnak Vitézyvel a jelöltségéről. Az Orbán Viktor vezette kormány egykori közlekedési szakállamtitkára válaszul megtisztelőnek nevezte a felkérést, de azt is mondta, hogy a beszélgetés még tart.

Nem lettünk okosabbnak a lapunknak adott interjú után sem: „Felhívott Ungár Péter – mondta. – Egyébként több civil szervezet, közéletben aktív magánember is megkeresett azzal, hogy örülnének, ha megméretném magam a jövő júniusi választáson, és Budapest fejlesztése picit nagyobb lendületet, sokkal világosabb fejlesztői szemléletet kapna, mint ma. Ezekre a megkeresésekre még nem mondtam semmit, és ebben az interjúban sem fogok.”

Egy Tarlós Istvánnal készült interjú után felmerült az is, hogy Vitézy esetleg a magát az ellenzéktől és a Fidesztől egyre inkább egyenlő távolságra pozicionáló LMP és a Fidesz közös főpolgármester-jelöltje lesz. Ezt az érintettek cáfolták.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A Válasz Online január végén írta meg, hogy Vitézy biztosan elindul, de előbb megvárja, ki lesz a Fidesz jelöltje. El akarják kerülni ugyanis azt a helyzetet, írták, hogy, bár nincs rá nagy esély, a Fidesz is Vitézyt támogassa. A lap közölt egy LMP által rendelt kutatást, eszerint Vitézy Dávid, noha még csak nem is jelölt, máris 16 százalékon, Karácsony Gergely főpolgármester 38, a végül nem induló fideszes Sára Botond fővárosi főispán 18 százalékon állt. Ha úgy vesszük, Vitézy akkorra már a kampányát is elindította, hiszen a Budapest-bérlet vagy a MÁV ügyében Lázár János építési és közlekedési miniszterrel, a járatritkítással kapcsolatban Karácsony Gergellyel akaszkodott össze.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



7 Comments

  1. Névtelen
    2024.03.19. 09:34

    boborjánné súlyos furunkulus miatt visszalép

    • Névtelen
      2024.03.19. 10:46

      SZALACSI-BOBORJÁN KRISZTOFÓRÓNÉTELJESEN ALKALMAS BURGERMEISTERINNEK .
      VALHOL TIROLBAN . . .

  2. Névtelen
    2024.03.19. 09:44

    Amikor bejelentették a tiktok pov picsát, gondoltam, hogy elindul a független szakember is.

    2
    1
  3. Névtelen
    2024.03.19. 10:15

    vitézy nagyokos 🙂 „elavultak, lerobbantak a kórházaink”
    — ez nem állami feladat amúgy? erről még nem szóltak neki?
    🙂

  4. Névtelen
    2024.03.19. 11:07

    Erre várt
    Elviszi Karigeritől a szavazókat

    Megírta ezt a kormányinfón utálatoskodó kopasz hávégés. 😁😂😀🤣

    Orbán tud ultizni. Pest nem fontos. Vidék Magyarországa a fontos.

  5. Névtelen
    2024.03.19. 11:10

    Semmi gond.
    Dávid vagy Alexandra
    Mindkettő jó a fidesznek.

  6. fiatalok és demokraták
    2024.03.19. 11:12

    én rászavaznék amennyiben ő is „rámszavazna”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük