Politikusnak készülhet Magyar Péter

A kormányzati megbízatásai megszűnése után a kormánynak rohanó Magyarnak nemcsak a szlogenje, de még az általa megvillantott kanapé is ismerős lehet a legszemfülesebb olvasóknak. Nem is alaptalanul.

2024. február 20. 15:44
Sas Zoltán és Magyar Péter tárgyalt. Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala
Béres Sándor
Béres Sándor

Kiderült, nem véletlen, hogy Magyar Péter nemrég interjút adott a Partizánnak, ahogyan vélhetően az sem az, hogy hol tárgyalt hétfőn a jobbikos Sas Zoltánnal.

A Mandiner információi szerint Magyar Péter politikusnak készül.

Ismerős kanapéra ült le Sas Zoltánnal

Magyar Péter, a közéletből a kegyelmi ügy miatt távozó Varga Judit exférje február 19-én, hétfőn közösségi oldalán tette közzé, hogy Sas Zoltánnal, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának ellenzéki elnökével tárgyalt. A Magyar közösségi oldalán megosztott kép tanulsága szerint (lenti képernyőfotó) egy kanapén ülve tette ezt, amely nem is akármilyen bútordarab.

Sas Zoltán és Magyar Péter tárgyalt. Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala
Sas Zoltán és Magyar Péter tárgyalt. Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala

Informátoraink szerint ugyanis Sas és Magyar nem akármilyen bútoron, hanem Erőss Pál kanapéján ült, azon, amelyen a híres jogi szakértő utolsó interjúit forgathatta.

„Az ország talán legszeretettebb jogásza, a sokak által Jogerőss Pálnak becézett volt legfelsőbb bírósági bíró, az Igazságügyi Minisztérium volt munkatársa, a Jogi Esetek című műsor legendás jogi szakértője, ügyvéd és egyben gyermekeink dédnagyapja a mai napon, életének 87. évében megtért teremtőjéhez” – emlékezett meg Erőss Pálról halálakor Varga Judit, akkori igazságügyi miniszter.

További érdekesség, hogy nemcsak a kanapé, de a Magyar Péter által használt „ne féljetek” szlogen is Erőss Pálhoz köthető (noha Magyar Péter újabban mintha már inkább a „nem félünk” szlogenre váltott volna). A Nemzeti Jogvédő Szolgálat honlapja szerint a Ne féljetek Alapítványt ugyanis 2007-ben (vagy 2006-ban) hozták létre, amelynek kuratóriumi tagja volt Erőss Pál, Magyar Péter nagyapja, és ügyvédjelöltként maga Magyar Péter is. Eredetileg egyébként II. János Pál pápától származik a buzdítás.

Hogyan utalhat mindez arra, hogy Magyar politikai babérokra tör?

Ha követjük a Magyar által a közösségi médiában elszórt nyomokat, a következő események történtek cikkünk írásáig:

  • Gulyás Gergely szerint Magyar Péter megfenyegette, hogy ha megszűnnek bizonyos kormányzati megbízásai, lépéseket fog tenni.
  • Magyar Péter nekirontott a kormánynak a Partizánnak adott interjúban, majd azt követően a közösségi médiában rendszeresen, többször is említve a „Ne féljetek” szlogent.
  • Kiderült, hogy Magyar Pétert jobboldali körökben mindig is hiú és törleszkedő szépfiúnak tartották, akit Varga Judit volt igazságügyi miniszter férjeként, valamint a néhai Erőss Pál magyar ügyvéd, bíró, népszerű televíziós személyiség unokájaként azonosítottak.
  • Kiderült aztán az is, hogy a Magyar által használt „Ne féljetek” szlogen is Erőss Pálhoz köthető, akinek éppen a korábbi kanapéján tárgyalt hétfőn a jobbikos Sas Zoltánnal.

Ráadásul a fentieken túl a Mandiner informátorai szerint az ellenzéki körökben az a hír járja, hogy

Magyar Péter valamelyik ellenzéki párt EP-listáján indulna. Bizonyos forrásaink Magyar Pétert a jobbikos Szabó Gáborral is szóba hozták mint lehetséges politikai szövetségest.

Kérdéses azonban, mi lesz a sorsa Magyar Péternek az ellenzéki oldalon, többen gyanúsan figyelik az exférj politikai mozgásait. Egy informátorunk úgy fogalmazott, hogy „az ellenzéki oldalon a jobboldal elárulását szeretik, de az árulót nem.” További érdekesség, hogy a Jobbiknak már van elfogadott EP-listája, amelyet Róna Péter vezet.

Információnkat erősíti Magyar egyik legújabb posztja is, amiben arról ír: „Nem a rombolás a célom, hanem valami újnak a felépítése. Nyilván ez egyedül nem lehetséges, de szerencsére érezhetően tömegek gondolják azt, hogy a jövőt most írjuk és hogy a jövő valóban elkezdődött.”

***