Skip to content

Ami a szarnál értékesebb ellopják Miskolcon. A hirnök legendás szimata

Ami a szarnál értékesebb ellopják Miskolcon. A hirnök legendás szimata

Korábban megírtuk.

Miskolc. Miközben aprították a fát a rendészek, új fa bútorokat loptak el a Népkertből

Miskolc. Miközben aprították a fát a rendészek, új fa bútorokat loptak el a Népkertből

Helló Szerkesztők. Lehet még fokozni a hülyeséget Miskolcon. A bútort két részletben lopták el.

egy olvasó

 

SEGÍTSÉG A SZIMBIÓZISNAK – RENDÉSZEK VÁGTÁK A FÁT A BARÁTHEGYEN

Miskolc TV/minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 14. szerda 20:35
A MIÖR-ből összesen több mint harmincan segítették a Szimbiózis Alapítványt abban, hogy probléma nélkül tudjanak fűteni a majorságban.

Most a boon.hu is felfedezte

boon.hu video

1 órája

Utcabútorok tűntek el a miskolci Népkertből + fotók, videó

Miskolc – Járókelőket kérdeztünk, hallottak-e róla, hogy utcabútorok tűntek el a miskolci parkból. Válaszaik más, döbbenetes jelenségekre is rávilágítottak.

Utcabútorok a Népkertben

Fotó: Ádám János

Utcabútorok tűntek el a múlt héten a miskolci Népkertből.

Munkatársunk kilátogatott a helyszínre, és járókelőket kérdezett, mit hallottak az esetről.

uj-utcabutorok-10-aj
Mi volt itt? Hűlt helye a miskolci Népkertben.
Fotó: Ádám János

Sok-sok egymás mellett sorakozó pad, kopasz fák, egy-két lézengő ember, nem sokan látogattak ki délelőtt a miskolci Népkertbe. A megszólalók csak név nélkül vállalták véleményüket.

Szike és ürülék

Egy kismama bölcsis kislányával rendszeresen jár ide napközben, hiszen a közelben laknak, így adott a lehetőség, hogy az itt található játszótereket keressék fel. Véleménye szerint az évek folyamán a helyzet egyre rosszabb lett. A főútvonalhoz közeli játszótér használatát mindig meggondolja, hiszen szikétől kezdve használt matracokon át emberi ürüléken keresztül már mindent találtak itt. Tudomása szerint a park belsejében lévő játszóteret is azért kerítették körbe, hogy megakadályozzák a nem kívánatos dolgokat, több kevesebb sikerrel. A biciklitároló eltulajdonításáról férjétől hallott, hiszen ő időnként és esténként szintén kisétál a parkba.

Ellepik a hajléktalanok

Egy idősebb hölgy – aki éppen szemeteli a kukákat és takarítja a területet – is tud az történtekről. Tudomása szerint egy asztalt, két darab új padot, egy lócát és a szökőkút környékén található biciklitárolót tulajdonították el.  Történt ez annak ellenére, hogy ezek az eszközök rögzítettek, le vannak csavarozva a földhöz. (Megkérdeztük erről is a városházát, várjuk a választ – a szerk.) Tapasztalatai szerint az új padokat sok esetben nappal hajléktalanok használják, akik éjszaka behúzódnak a játszótéri eszközökbe, mert ott szélvédettebb, melegebb van. Ám arra is rámutatott, hogy az állapotok, amiket az otthontalan emberek maguk után hagynak, gyakran elkeserítőek. Hozzátette, hogy ez a helyzet leginkább a régebben épült játszótér esetében igaz.

Drogosok, dorbézolók

Egy középkorú férfi is mesél a tapasztalatairól: ő nem ritkán hajnalban is kisétál ide. A padokra nem szívesen ül le, mert volt már olyan eset, hogy majdnem emberi ürülékbe ült bele. Pár éves kisfiát sem szívesen hozza ide ki, ha mégis, akkor csakis a lekerített játszótér jöhet szóba. Nagy problémaként említi, hogy a közvilágítás hiánya miatt a főútvonal és Vigadó közti területe éjszaka szinte teljesen sötétségbe borul. Éjszaka ide kimerészkedni nemcsak félelmetes, hanem szerinte veszélyes is. Véleménye szerint az éj leple alatt hajléktalanok, dorbézoló fiatalok és drogosok találkozóhelye lesz a Népkert. Hallott ő is a lopásról, amin a fent elmondottak fényében egyáltalán nem csodálkozik.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a miskolci városháza sajtó osztályát, kérdéseinkre e cikk megjelenéséig nem kaptuk választ. Amint ez megérkezik, cikkünket frissítjük.

                

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.2 Comments

  1. Névtelen
    2024.02.20. 14:08

    Akkoraz a veszély nem fenyeget, hogy pató palit ellopják

  2. Névtelen
    2024.02.20. 14:23

    nagy miskovec liberalkommunista viragzasa, koszonjuk. de tunci meg nyekerges az kell persze.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük