Skip to content

Nagy Zoltán az OMSZ utódszervezetének igazgatósági tagja

Nagy Zoltán  az OMSZ utódszervezetének igazgatósági tagja

Korábban írtuk

2023. Raisz Anikó. Varga Judit miskolci osztálytársa rúgta ki a meteorológusokat

Már ki is nevezték a megszüntetett OMSZ utódszervezetének vezetőjét

 

Nyilvántartásba vették a cégbíróságon a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.-t.

2023. december 19-én nyilvántartásba vették a cégbíróságon a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.-t, amely január elsejétől átveszi az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) feladatait – írja az mfor.hu.

A 20 millió forintos jegyzett tőkével és 150 millió forint tőketartalékkal rendelkező cég székhelye megegyezik a Magyar Meteorológiai Társaságéval, igazgatója pedig ugyanaz a Szanka Gábor, akit még az OMSZ élére neveztek ki július 1-jén.

A tulajdonosi jogokat Lantos Csaba energiaügyi miniszter gyakorolja az új cég felett.

Szanka Gábor 49 éves közgazdász, diplomáit a Budapesti Műszaki Egyetemen, a Budapesti Corvinus Egyetemen és a Közép-európai Egyetemen (CEU) szerezte.

Az igazgatóság tagja még Nagy Zoltán elnök és Kiss Evelin, a MAVIR Zrt. üzletfejlesztési igazgatója is. A felügyelőbizottságban helyet kapott Keszthelyi Nikoletta környezetvédelemért felelős államtitkár, Csere Anita, a Költségvetési Főosztály vezetője, illetve Szlávikné Tichy Sarolta, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagja.

A Magyar Közlönyben december 6-án megjelent határozat szerint az OMSZ megszüntetésével és a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. létrehozásával a kormány célja a magyar energiafüggetlenség megerősítése, az állami meteorológiai feladatellátás hatékonyságának növelése, illetve a klímaváltozással kapcsolatos jelenségek kezelése.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2024.02.11. 17:11

    Újabb állami céget sikerült feltölteni NER-társakkal, szóval egy kis közpénz megint elveszítette közpénz jellegét. Nincs itt semmi látnivaló!
    Baj csak akkor lesz, ha már nem lesz mivel etetni az egyre több NER-patkányt.

  2. Névtelen
    2024.02.12. 14:06

    Dr Nagy Zoltán a Mádl alapítványnak is szerepel

  3. Névtelen
    2024.02.12. 15:52

    Az nem az a Nagy Zoltán,kettő van. Egy a jogon egy a közgázon. Ez a Nagy Zoltán eredetileg földrajz-történelem tanár 😉

  4. Prof. Dr. Nagy Zoltán
    2024.02.12. 22:19

    A Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézet igazgatója nem tagja a Hungaromet igazgatóságának. Ezt biztosan tudom, mert én vagyok a „földrajzos közgazdász” Nagy Zoltán a Gazdaságtudományi Karról, és nem kaptam ilyen felkérést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük