A rendőrség nem szól Lehoczki Lászlónak

Nyílt levélben fordult a miskolci városvezetéshez a Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesület, melyben szeretnének tisztázni néhány fontos kérdést, többek között azt, hogy miért zárták ki Lehoczki Lászlót az általa felépített gyakorlópályáról.

Lehoczki László álmodta meg és alapította a Spider Mentőcsoportot 1992-ben, amely egy marék önkéntesből álló csapat, akik önkéntesen, politikától és politikusoktól teljesen mentesen embereket és állatokat) mentenek.

A nyílt levélben azt írták, hogy a mentés nem olcsó mulatság így Miskolc város vezetése által 1990-es évek végén létrejött a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoportért Közalapítvány melynek feladata, hogy a mentőcsoportot támogassa és az adományokat hivatalosan begyűjtse a csapat részére, amelyből a mentőcsoport eredményesen tud működni. “2016-ban jött létre a Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesület melynek szintén a fentebb említett támogatás lenne a feladata, kötelessége, azaz a Spider Mentőcsoport (melyet Lehoczki álmodott meg és hozott létre) támogatása” – fogalmaztak.

Az évek során a Lehoczki László által „fémjelzett” és azonosított Spider Mentőcsoport több tízmillió forint értékben gyűjtött adományokat melyekből a mentésekhez szükséges felszerelések lettek vásárolva valamint felépített egy gyakorlópályát Miskolcon ahol a mentésekhez elengedhetetlen gyakorlatokat tudták végezni.

Az emberek ezrei ajánlották fel az adó 1%-ot Lehoczki Lászlónak (és nem másnak) azaz Spider Mentőcsoportnak. A sajtóból mindenki értesült arról, hogy a Lehoczki László által megálmodott és alapított mentőcsoport támogatása 2 éve gyakorlatilag egyik napról a másikra megszűnt.

A nyílt levél megfogalmazói szerint elzártak tőle a felszereléseket kizárták a gyakorlópályáról, a rendőrség nem szól neki, így saját zsebből fizeti a mentéseit, amikor állampolgárok felkérik. Indok és magyarázat a mai napig nincs. Természetesen a támogatások azóta is érkeztek melyet Lehoczki nevével, fotóival és kutyái fotójával „koldultak” és melyből Lehoczki és csapata egy fillért sem látott.

“Mindezek fényében muszáj feltenni a következő kérdéseket Miskolc Város Vezetésének, és kivétel nélkül minden képviselőnek, a Miskolci Speciális Felderítő és Mentőcsoportért Közalapítvány Kuratóriumi Elnökének és a Spider Mentőcsoport Támogatói Egyesület elnökének, melyre nyílt egyenes válaszokat várunk:

Miért zárták ki Lehoczki Lászlót az általa felépített gyakorlópályáról és miért zártak el tőle a több tízmillió forint értékű, a mentésekhez szükséges eszközöket melyek nagy részét Ő maga „koldulta” össze az emberi életek mentéséhez?
Ki (és/vagy kinek az utasítására) zárta ki Lehoczkit a pályáról és ki zárta el a felszereléseket előle továbbá ki és mire használja a gyakorlópályát és ezeket az eszközöket?
Miért nem kap Lehoczki László azokból a támogatásokból egy vasat sem melyet az emberek neki adományoznak és/vagy adományoztak?
Miért nem értesítik a rendőrök Lehoczki Lászlót és embereit egy eltűnt személy kutatása esetén helyette más, olyan embereknek szólnak, akiknek tulajdonképpen semmi közük az eredeti es meghamisíthatatlan Spider Mentőcsoporthoz?”