Skip to content

Bérbe adnák. Az Avason minden vendéglátóhely csődbe  ment, bezárt, ki sem nyitott. eladó (miközben gazdáik milliárdokat tapsoltak el támogatásból) teljes  pusztulat az egész környék.

Bérbe adnák. Az Avason minden vendéglátóhely csődbe  ment, bezárt, ki sem nyitott. eladó (miközben gazdáik milliárdokat tapsoltak el támogatásból) teljes  pusztulat az egész környék.
  • Korábban írtuk.

    A Kriza korszak  használhatatlan (Ellipsum), elbaltázott, (Diósgyőri Vár, Lovagi Tornák tere),  fölösleges ( Bükk kapuja)  könnyeit nyeli  (képzavar) Veres Pali és a miskolci népesség.

    Most az Avasi kilátó mellett épül valami gigantomán, beton kolosszus.

    Mivel az Avason minden vendéglátóhely csődbe  ment, bezárt, ki sem nyitott. eladó (miközben gazdáik milliárdokat tapsoltak el támogatásból) teljes  pusztulat az egész környék.
    A házakban  hajléktalanok laknak, nem sok életjelet mutatnak a pincék sem.

    Megkérdeztük a jegyzőt, hogyan is képzelik az egészet.

    Kérem küldje el számomra, a Kilátó mellett most épülő épületkomplexum üzemeltetésével kapcsolatban született dokumentumokat. Az épület fűtésével /hűtésével, energia felhasználásával, munkahelyek számával, éves fenntartási költségével kapcsolatos számításokat.
    Tisztelettel eszakhirnok.com

    A válasz szerint nem a város fogja üzemeltetni a Kilátó mellett lévő megalomán épületet. Aztán majd meglátjuk…

    Korábban írtuk

    Valaki nagyon elbaXzott valamit. Elkészült fejlesztést bontanak vissza az Avason. Miskolc akár a világ legjobbjai közé is kerülhet?

    Valaki nagyon elbaXzott valamit. Elkészült fejlesztést bontanak vissza az Avason. Miskolc akár a világ legjobbjai közé is kerülhet?

    A csütörtöki egyeztetésen a folyamatban lévő fejlesztésekről és azok nehézségeiről is szó volt. A város alpolgármestere kiemelte a miskolctapolcai őspark és az Avastető beruházásokat. Szopkó Tibor elmondta, az őspark szinte teljesen elkészült, már csak a műszaki technikai ellenőröknek kell rábólintaniuk, hogy megtörténhessen az átadás. A kilátó és az Avastető felújítása és átalakítása rendben és jó ütemben halad, a jelenlegi állás szerint a fejlesztés év végére elkészül, és nem csupán a kilátó, hanem a kilátó előtti térre, a vendéglátóegységeknek tervezett új átriumszerű épületrész, valamint a kilátó alatti sétányok nagy része is. A cél az, hogy az átadásnál a kávézó mindenképpen, lehetőség szerint azonban minden vendéglátóegység üzemelhessen.

    A kerekasztalhoz új szereplőként a bejegyzés alatt álló Bükki Kör is csatlakozott. A közösséget 13 helyi, illetve Miskolc környéki rendezvényszervező cég, valamint szálláshely- és vendéglátóipari-szolgáltató alkotja.

    Az összejövetelen beszámoló hangzott el a Green Destinations által szervezett turisztikai világversenyről, amelyen a fenntartható turizmushoz kapcsolódó legjobb desztinációs szintű programokat mutatják be, és amelyen a Bükki Kör javaslatára indult el a város.

    Fotó: Valaki nagyon elbaXzott valamit. Elkészült fejlesztést bontanak vissza az Avason




    Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni – azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



    6 Comments

    1. Névtelen

      2023.10.30. 09:48

      “Valaki nagyon elbaXzott valamit.”
      Ezt nevezem én újságírásnak, meg tényfeltárásnak….

      • Névtelen

        2023.10.30. 14:02

        Miért, mi nem igaz benne?

        • Névtelen

          2023.10.31. 08:49

          Gondolkozz, adok időt!

    2. Névtelen

      2023.10.30. 14:12

      Épül az elbasztum

    3. Névtelen

      2023.10.31. 18:57

      Beton, beton mindenhol. Épül kèt budi is a közelben. Azokat ki üzemelteti majd?

    4. Névtelen

      2023.11.03. 07:43

      Megvalósithatósági tanulmány?

KERESIK AZ ÜZEMELTETŐT: SZÍNVONALAS VENDÉGLÁTÓHELYEKBEN GONDOLKODNAK

A presszó és a kilátó előtt épülő új vendéglátó üzemeltetésével kapcsolatos kiírás a napokban jelent meg és a városvezetés reményei szerint néhány hét múlva eredményt is hirdethetnek.

Az Avasi kilátó presszójának és az előtte épülő új vendéglátó egységnek az üzemeltetőjét keresi a miskolci önkormányzat. Az ezzel kapcsolatos kiírás hosszas előkészítő munka után a napokban jelent meg, és a verseny akár már a következő hetekben eldőlhet – mondta el  Miskolc alpolgármestere. Szopkó Tibor úgy fogalmazott, mivel a területen az elmúlt időszakban számos komoly fejlesztés zajlott és zajlik jelenleg is, így a hivatal arra számít, hogy a beruházások lezárulta után rengeteg embert vonz majd a környék.

– A városvezetés hisz abban, hogy az Avasi kilátóhoz kapcsolódó vendéglátóhelyiségek üzemeltetése jelenleg az egyik legérdekesebb ilyen jellegű projekt egész Kelet-Magyarországon, szóval őszintén bízom benne, hogy nagy lesz rá az érdeklődés – hangsúlyozta.

A városvezető elmondta azt is, a projekt sikere érdekében a városvezetés már a nyár elején megkereste azokat a vendéglátós szakembereket, cégeket, akik/amelyek magas szinten űzik szakmájukat, és ötleteket adtak számukra azzal kapcsolatban, milyen módon lenne célszerű üzemeltetni a két egységet.

Szopkó Tibor hangsúlyozta, az látható, hogy a miskolciak imádják az Avast, ezt bizonyítja az is, hogy a megújult Horváth-tető átadását követően rengetegen keresték fel.

„Biztos vagyok benne, hogy a fejlesztések lezárulása után az Avasi kilátó és az Avas-tető is élettel fog megtelni, éppen ezért fontos az is, hogy az ide látogatók tudjanak itt fogyasztani valamit. Ezek miatt mi arra számítunk, hogy egy komoly cég fog majd ajánlatot adni mind a presszó, mind pedig a vendéglátó üzemeltetésére” – tette hozzá az alpolgármester.

Az, hogy pontosan ki fogja üzemeltetni a két létesítményt a városvezető szerint akár már a következő hetekben eldőlhet, abban az esetben, ha kedvező ajánlatok érkeznek be. Mint kiderült, az önkormányzat célja az, hogy a presszó már a téli időszakban üzemelni tudjon.

– Fontos, hogy a város a működtetésbe nem szeretne beleszólni, de azt azért szeretnénk, ha a leendő üzemeltető reagálna a piaci igényekre, és valóban Miskolchoz és a megújuló Avashoz méltó egységek jönnének létre a területen – zárta Szopkó Tibor.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Avasi kilátó fejlesztése márciusban, az Avas-tető átalakítása pedig nyár elején indult. A munkálatok megfelelő ütemben haladnak – ez pedig néhány hete derült ki, amikor a közgyűlés tagjai a városvezetés meghívására bejárták a munkaterületet. Akkor a kivitelező azt mondta, a kilátó és az elé tervezett, földbe süllyesztett vendéglátó is december végére lehet készen. Hasonlatosan egyébként a kilátó alatti sétányhoz, a Toronyalja utcához és a Győri Nagy Lajos lépcsősorhoz, melyek szintén a projekt részeként újulnak meg.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



11 Comments

  1. Névtelen
    2023.11.26. 08:36

    Bízd a pizzásra, garantált a romhalmaz

  2. Névtelen
    2023.11.26. 16:11

    A bükki kör meg mi a tköm valami fideses álhazugság?

  3. Névtelen
    2023.11.27. 09:18

    Miskolcon ez számít „normálisnak”. A Kiss Ernőt is nemrég újították fel, most egy jókora szakaszt vertek szét a hídfelújítás ürügyén.

    • Névtelen
      2023.11.27. 11:20

      Ti 9 évig miért nem újitottátok fel a hidat szolga?

      2
      2
      • Fura Fejű Manó
        2023.11.27. 21:37

        Elnézve, amihez hozzákezdtek, talán jobb is, hogy eddig kimaradt a projektek sorából!

        • Névtelen
          2023.11.28. 16:21

          Tudjuk román. ..2019 től mindenszarizmus van nektek miskolcon.Irány nagyvárad!

    • Valaki
      2023.11.27. 12:36

      Itt amihez csak hozzá kezdenek annak mindig egy nagy rakás Xszar a vége

  4. Fura Fejű Manó
    2023.11.27. 21:29

    Elvileg „vendéglátósok”…
    Hogy melyikből van több(?) a klubban, akkor lehetne kisakkozni, ha ismert lenne a ‘névsor’!
    És még az sem garancia semmire…
    (Az üzemeltető és a tulaj ritkán azonos.)

    Viszont, pont a vendéglátás, és a kiszolgáló személyzet oktatása vagyis:
    pincér – „vendégtéri szakember”,
    szakács, cukrász (és talán barista)
    képzések most vesznek lendületet a városban!
    Nem lennék meglepve, ha a lobbizásban is oroszlánrészt vállalnának!
    Inkább az a kérdés, mennyire kell erőlködniük, vagy mekkora hátszelet kapnak?!
    És ezzel vissza is kanyarodtunk a te eredeti kérdésedhez! 😉

  5. Névtelen
    2023.11.27. 21:50

    Mi a tököm az a green destonation??? Ember meghalt a turizmus Miskolcon, ne a Nők Lapja szavazásával emberkedjetek! Az a Midmaros brainstorming mit csinál??? Nulla, azaz nulla ami idevonzza a turistákat a város részéről, a többi magán! Ez az alpolgi csávó az eddigi civil életében mit tett le??? Ezek vezetik a várost, élén a ……..

  6. Fura Fejű Manó
    2023.11.27. 21:50

    Elnézve, amihez hozzákezdtek, talán jobb is, hogy eddig kimaradt a projektek sorából!

  7. Névtelen
    2023.11.28. 18:34

    Szép és jó! Miskolcnak annyi! Földet rá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük