Miskolc. Először jól kiritkították, hogy utána sűríteni lehessen

Elmondom, mit tett Veres:

Elindította vár átépítést 2021-ben. Igaz, az építésszakma Miskolcon röhög a műemlék tönkretétele miatt, de egy jó pont a Fidesznél, jól jöhet, ha lobbizni kell. Ja, és 10 milliárd Ft állami támogatás elől nem ugrunk el

Elindította a Dayka-átkötés kivitelezését. Sajnos érdemi haszna nem lesz, és a kivitelezés azóta is tart, de Sámán nagy közlekedési tervének megvalósítása egy jó pont a kormányzatnál, később értékes érvek lesznek, ha Miskolcra kell egy kis fejlesztési pénzt igényelni.

Megcsinálta a Horváth-tetőt. A város legfelkapottabb játszótere lett. Igaz, a kivitelezés nem volt tökéletes: a kondipark több eszköze használhatatlan, a rekortán meg nyáron orrfacsaróan büdös, de legalább elkészült. Sajnos a felső részt vissza kellett bontani, de csak azért, hogy helyet adjon a következő nagy vívmánynak:

Elkezdődött a Kilátó és környezetének rendezése, aminek az elkészülte még várat magára, pedig nagyon tartják az ütemtervet. A projekt attrakciója a föld alá rejtetett étterem és komfortzóna, a régi parkoló és a füves-fás terület helyén. Ja, parkoló lesz, meg az utat is szélesítik további füves-fás terület beáldozásával. Az Avas nem zöldterület, ezt a Vérszívó is megmondta.

Megcsinálták Tapolcán a parkot. Folyamatosan tartották az ütemtervet, így csak másfél évet vett igénybe a beruházás. Tettek sok szép bódét is a fő sétányra. Ha valaki hozzászokott a munkagépek zúgásához, csörömpöléséhez, az továbbra is élvezheti azt: bontják a Barlangfürdő előtti kör alakú épületet.

Ha már Tapolca: elkészült a Tapolcára vezető út felújítása. Fontos volt tartani az ütemtervet, mert TOP pénz, ugye az előző költségvetési ciklusból, november 30. meg ugye nincs messze, úgyhogy az orvosi rendelő-Bástya közötti szűkületet már a második héten felmarták, nehogy azon múljon a novemberi aszfaltozás. Még van négy munkanap, a Tapolcai úton szalagkorlátozni kell, ami talán elkészül. Hátul a Csabai és Görömbölyi utcán neccesebb a helyzet, ott a járdák is hiányosak. Meglátjuk, mit lehet alakítani négy nap alatt.

Megreformálta a tömegközlekedést: először jól kiritkították, hogy utána sűríteni lehessen, meg jó sok összehangolatlan járatot csináltak, hogy három év múlva lehessen hangolni.