Napi Gáti. Jön egy bugyuta válasz, ami legfeljebb a képviselők szerény szintjét éri el

Tisztelt miskolci rendészet!

A képen látható pofátlan parkolás teljesen megszokott jelenség a Művészetek Háza (vagy inkább arcátlanok háza?) mögötti gyalog- és kerékpárúton. Az sem szokatlan, hogy miőrösnek se híre, se hamva. Tudjuk mit csinálnak, a Széchenyin kolbászolnak zsebre dugott kézzel, cigizgetve, időnként mobilozgatva (amikorra megmelegszik a kezük).

Írásban teljesen meddő dolog ezt jelezni, nem történik semmi, csak jön egy bugyuta válasz, ami legfeljebb a képviselők szerény szintjét éri el. Többek közt rendre megadják a rendészet unalomig ismert, és tökéletesen impotens zöld számát.

Legutóbb egy diszpécser azt magyararázta, hogy meglehet, engedélyük van a polgármesteri hivataltól.

A KRESZ egyértelműen fogalmaz, a járdán parkolásnak négy feltétele van, ebből itt semmi nem teljesül, kerékpárúton parkoló járművet pedig el lehet szállítani, amit „természetesen” a miőr soha meg nem tenne. Hogy miért is nem? Mert bár nem létezik olyan jogszabály, hogy a polgármesteri hivatal felülírhatja az országos rendelkezéseket, de elvárás az bizony létezhet.

A kérdés tehát az, mikor lesz a zöld számot fogadó olyan diszpécser, aki ismeri a jogszabályokat, és képes is, valamint akar is intézkedni? tudja, úgy, mint amikor valaki költözik, és nem bírja a szekrénysorát 500 méterre cipelni. mert olyankor futva érkeznek, szórják a pontokat meg a 30.000 forintos bírságokat. Ugye itt a műhánál még soha nem pontoztak? Ugye a sumákolás előrébb való a lakosság jogos igényénél?

A miőr az, amelyik képtelen felismerni fusi maszek jogosulatlanul kiposztolt közlekedési jelzőtáblákat, a miőr az, amelyik akkora ostobaságokat próbál bemesélni, hogy a polgármesteri hivatal kiadhat engedélyt túzoltósági felvonulási területen parkolásra, mikor lesz végre egy olyan eligazítás, ahol nem arról lesz szó, hogy egyesek fotózgatnak, hanem hogy milyen szabálytalanságokat illene sőt kellene felismerni és szankcionálni?

Ugye ilyesmire ne is számítsunk, mert meglehet, az állását kockáztatja, aki jogszerűen, és nem a politikai elvárások mentén dolgozik?