Rudolf Mihály miskolci építész tárlata nyílt meg a Pesti Vigadóban

Lélekjelenlét – Rudolf Mihály és útitársai címmel nyílt meg Rudolf Mihály Pro Architectura-, Ybl Miklós-, Kós Károly-díjjal kitüntetett építész tárlata a Pesti Vigadóban, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) székházában.

A kiállítás célja a Miskolcon élő építész, aki egyben Tokaj főépítésze akadémikus munkásságának bemutatása.

“Egy építész életút felvetítése, melyet a történelmi korokon átívelő terek és formák megragadása jellemez, és nem a kortárs trendek, a korszerű anyaghasználat, az időről időre letűnő divatszavak és szlogenek”, olvasható a Pesti Vigadó honlapján.

A tárlat részeként összesen 100 tabló és több makett látható, melyek közül a bevezető 4 tabló bemutatja a kiállító építész mestereinek, tanárainak és a Miskolci Építész Műhely csoportjának egy-egy emblematikus épületét. A munkák némelyikénél restaurátor, képző- és iparművészek tervei, tárgyai és alkotásai egészítik ki az építész tablókat és maketteket. A kiállítás kurátora Sulyok Miklós művészettörténész.

Az egybegyűlteket Ferencz István Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész, a nemzet művésze köszöntötte. A kiállítás megnyitó beszédét Bodonyi Csaba, Ybl Miklós- és Széchenyi-díjas építész tartotta, aki szintén miskolcon élő építész, és egyben Rudolf Mihály elődje volt Tokaj főépítészeként.

Rudolf Mihály a kiállítás megnyitóján úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy vidéki építészként a fővárosban mutathatja be a kiállításon látható maketteket és tablókat.

A kiállítás október 29-ig, szerdától vasárnapig tekinthető meg a Pesti Vigadóban.

A kiállításra további kísérőprogramok is épülnek:
Szeptember 15. 17:00 – Miskolci Építész Műhely kerekasztal-beszélgetés

Szeptember 29. 17:00 – Templomépítészet – Szent Mihály-vonal

Október 6. 17:00 – Kurátori tárlatvezetés

Október 27. 17:00 – Templomépítészet – Reformáció