Jézus meggyilkolása kétezer éve a legismertebb és legáltalánosabb kollektív vád a zsidók ellen

Nem lehet, hogy Kövér fordítva ül a NATO-lovon?

null
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

„Azt állította Kövér László, az Országgyűlés elnöke (a Mandiner című hetilapnak adott interjújában), hogy Finnország és Svédország NATO-csatlakozása nem erősíti, hanem gyengíti Európa biztonságát, mert növeli a szó szoros és áttételes értelmében vett érintkezési felületet Oroszország és a NATO között.

Ezzel szemben a tény az, hogy Svédországnak nincs közös határa, vagyis érintkezési felülete Oroszországgal, a magyar parlament azonban mindeddig mégsem volt hajlandó jóváhagyni felvételét a NATO-ba. Mellesleg Ukrajna nem is NATO-tag, ennek ellenére az oroszok mégis megtámadták őket. Nem lehet, hogy Kövér fordítva ül a NATO-lovon?

Azt is állította Kövér (a pápai Református Gimnázium új internátusának felavatásán), hogy »Jézus gyilkosainak eszmei utódai, akik a történelem során luciferistáknak, illuminátusoknak, jakobinusoknak, bolsevikoknak, globalistáknak, vagy mint éppen napjainkban transzhumanistáknak nevezik magukat, ki akarják ölni az emberekből az Isten utáni vágyat, a hitet«. Szerinte ez a magyarázata annak, hogy a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon.

Ezzel szemben a tény az, hogy Jézus meggyilkolása kétezer éve a legismertebb és legáltalánosabb kollektív vád a zsidók ellen, és ennek a vádnak a kiterjesztése a jakobinusoktól a globalistákig a világ minden régi és új bajáért a zsidókat teszi felelőssé. Lám, még a keresztények üldözéséért is a zsidók a felelősek, bár az elmúlt évezredekben ennek éppen az ellenkezője történt. De ha már keresztényüldözésről beszélt a házelnök, talán nem lényegtelen, hogy éppen Pápán a 18. században katonákkal kergették ki a protestánsokat a templomukból és az iskolájukból. Nem a zsidók.”