Miskolc. Újra jön az őszi menetrend

Közlekedésszervező osztály néven kialakulóban van az új szervezet, amelynek már – pályázat útján – osztályvezetője is van. A még formálódó osztály nem valószínű, hogy érdemben részese lehetett az MVK őszi menetrendje kialakításának.

Hiába mondta a magáét a VEKE

Fotó: Archív

Érdekesség, hogy a „közlekedésszervező osztály” kialakítását már évekkel ezelőtt javasolta a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE). Dorner Lajos, az egyesület elnöke most portálunk kérdésére elmondta, hogy A VEKE 2019. decemberében Az önkormányzat szerepkörének megerősítése a miskolci közösségi közlekedés megrendelésében és felügyeletében címmel adott le egy anyagot Veres Pál polgármester részére, amelyben már akkor az önálló közlekedésszervező intézmény létrehozását javasolták, a budapesti és kecskeméti jó példa nyomán.

„A miskolci városvezetés elutasította az ötletet azzal, hogy amit javaslunk, az túl drasztikus. Sajnos azóta több, mint három és fél év telt el tétlenséggel, ami alatt a közösségi közlekedés súlyos leépülését mindenki láthatta az utcán. Most a VEKE eredeti javaslatának egy egyszerűsített változatát fogadták el amely irányában helyes lépés, csak kevés és elkésett. Kérdés, hogyan lehet tartalommal megtölteni, valódi hatáskört biztosítani úgy, hogy a működésre érdemben befolyása legyen, és ne a farok csóválja tovább a kutyát. Ehhez kérjük, hogy a képviselők mind szavazzák meg, mert valahogy el kell végre indulni.”

boon.hu