Skip to content

Heteken belül készen állhat az a kétezer ukrán katona, akiket a Krím bevételére képeznek ki

Heteken belül készen állhat az a kétezer ukrán katona, akiket a Krím bevételére képeznek ki

Néhány hónapon belül harcra kész lesz az az új ukrán hadosztály, amelynek több mint kétezer katonáját jelenleg is az Egyesült Királyságban képezik ki profi katonai szakértők. Az egység a szárazföldi harcászat mellett a partraszállást is gyakorolja, hiszen Kijev tervei szerint ez a csapat foglalja majd vissza a Krím félszigetet az azt 2014 óta megszállás alatt tartó oroszoktól.

Fotó: Shutterstock

„A Krímet két úton: szárazföldön és a vízen keresztül tervezi Ukrajna visszafoglalni, de mellé jelentős légi támogatást is bevetnek majd. Az ehhez szükséges helikopterek és vízi járművek már rendelkezésre állnak” – mondta a Channel 24 csatornának Roman Sztivan katonai szakértő. Hozzátette:

Az ezekkel való gyakorlatozás most is tart Angliában.

Az Unian című ukrán portál cikke szerint a hadosztály teljes felkészítése még néhány hétig tart, de nincs kizárva, hogy már augusztus végén, szeptember elején bevethető lesz a teljes csapat, és megindulhat a Krím bevételére irányuló hadművelet. A legtöbben szintén az őszt emlegetik mint lehetséges időpontot az offenzíva megindítására.

Erre pedig azért lenne nagy szükség, mert amíg a Krímet biztonságban tudják az oroszok, addig erőiket Zaporizzsjára és a herszoni régióra koncentrálhatják.

„Nem hagyhatunk orosz katonákat a Krímen. Ha nem biztosítjuk be a teljes hátországot, és az ukrán hadsereg úgy támad neki Donyecknek, akkor az oroszok ugyanazt a manővert hajthatják végre, mint tavaly az invázió kezdetekor, és hátba támadhatják az ukrán sereget, és akkor megint visszaszorulunk a Dnyeperen túlra” – mondta a szakértő.

Brit sajtóértesülések szerint több mint kétezer ukrán fegyverest képeznek ki nyugati szakértők és tisztek, többek között a különleges erők tagjaitól is érkeztek kiképzők.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



4 Comments

  1. Névtelen
    2023.08.01. 14:17

    Hahaha. 2000 emberrel Miskolcot se tudnák elfoglalni.

    • Névtelen
      2023.08.01. 17:20

      a ruszkiknak még ki is tágítanánk a végbelünket csak jönnének már elfoglalni minket

    • Névtelen
      2023.08.03. 10:41

      https://uploads.disquscdn.com/images/9b420f1fe3104ddcddd3ff22569e6183e9f0657c1198662812e0d5a8c6ca929c.jpg?w=800&h=900

  2. Névtelen
    2023.08.02. 15:29

    Az Oroszok Ukrajnát háborúval foglalják el vagy akarják elfolgalni. Miskolcot meg gazdaságilag foglalják el az Oroszok az Ukrán menekültek akik közül valóban vannak akik háborús menekültek az megérthető de vannak gazdasági menekültek is közülük az Afgán, meg Szírek pedig hódítani akarnak. Tehát nem csak háborúval lehet elfoglalni egy országot hanem gazdasági célú bevándorlással, terület hódítással, emberelözönléssel, vendégmunkásnak álcázott migrációval is sajnos. Ami által Magyarország mint ország sajnos csak Maradék Ország lesz és Kevert nemzetiségű ország emberelözönlés által akik új honfoglalók új hazát jönnek hódítani maguknak és majd utánna jönnek sajnos az etnikai konfliktusok a beilleszkedni nem akarás miatt és eltérő viselkedési kultúra miatt. Surlódások a helyi közösség és a menekültek és bevándorlók között. Valami hasonló volt sajnos régebben a Koszovóiak, Szerbek, Albánok, Montenegróiak közt. Egyik nem bírta másikat elviselni mert nem tudtak beilleszkedni. Valami hasonló lehet itt is? Bekéne fejezni az Orosz-Ukrán konfliktust és mindenkinek saját szülőföldjén boldogulni mert kultúrák keveredése vezet sajnos konfliktusokhoz. Természetesen más az ha valaki nyaralni vagy kirándulni megy megismerni egymás kultúráját de miután kinyaralta magát hazamegy. Magyarországról meg valahogy senki sem akar hazamenni mindenki itt akar letelepedni. Világnépek gyűjtőhelye nem lehetünk be kéne időben látni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük