Skip to content

Bár az USA-ba csak nehezített pályán utazhatunk be, de Oroszországba e-vízumot is igényelhetünk 52 dollcsiért

Bár az USA-ba csak nehezített pályán utazhatunk be, de Oroszországba e-vízumot is igényelhetünk 52 dollcsiért

A vízum a kiállítását követően 60 napig érvényes és kb. 18 500 forintnak megfelelő rubelért vásárolható meg.

Oroszországra érvényes, egyszeri, 16 napi tartózkodásra feljogosító elektronikus beutazási vízum igényelhető keddtől az orosz külügyminisztérium egy külön weboldalán vagy egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével.

Az elektronikus vízumot 55 ország, köztük európai országok, így Magyarország állampolgárai kaphatják meg, mintegy 52 dollárnak megfelelő díj ellenében. Az engedéllyel turista, üzleti, humanitárius és látogatási céllal lehet beutazni.

A külföldi állampolgárok számára az e-vízum igényléséhez érvényes útlevél, egészségbiztosítás és útlevélkép szükséges, meghívó, szállodafoglalás vagy az utazás célját igazoló egyéb dokumentum nem.

Tavaly ősszel Vlagyimir Putyin orosz elnök arra utasította a kormányt és a titkosszolgálatot, hogy az e-vízum projektet terjesszék ki az Oroszországgal szemben barátságtalannak minősített országok listáján nem szereplő államokra is.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



8 Comments

  1. Névtelen
    2023.08.02. 04:41

    Habony ezentúl mehet Moszkvába kokó helyett krokodilozni…

  2. Névtelen
    2023.08.02. 07:33

    „A magyar útlevélbotránnyal foglalkozott a világ egyik legjelentősebb lapja, a The Washington Post is. Cikkükben azt írták, hogy az amerikai hatóságok folyamatosan, „több éve és több adminisztráció ideje alatt” bírálták azt a magyarországi gyakorlatot, ami szerint állampolgárságot – és így útlevelet is – könnyített módon lehetett megszerezni 2011 óta a külhoni magyarok számára. Egy 2018-as jelentés szerint addig a pillanatig nagyjából 700 nem-magyar nemzetiségű személy szerzett magának hamis papírokkal magyar útlevelet, akik közül legalább 65-en beléptek az Egyesült Államok területére a könnyített vízumprogram adta lehetőségekkel élve. Hozzáteszik, hogy bár 2020 óta szigorodott az állampolgárság kiadásának feltétele, de a magyar hatóságok nem kezdték el visszamenőlegesen ellenőrizni a megadott állampolgárságok, így a kiadott útlevelek jogosultságát.

    Az amerikai napilap megjegyezte, hogy a lépést annak fényében kell értékelni, hogy Magyarország és az Egyesült Államok között egyre feszültebb a viszony. Ennek oka egyfelől az oroszok Ukrajna elleni háborújának kérdésében elfoglalt különutas magyar álláspont, másfelől pedig Svédország NATO-csatlakozásának akadályozása. Egy „szenior amerikai hivatalnokot” – azaz valószínűsíthetően az államigazgatásban magas pozícióban dolgozó munkatársat – névtelenül idézve azt is írják, hogy „nagyon komoly biztonsági kockázatokat hordoz magában a több százezer, komolyabb személyazonosság-igazolás vizsgálat nélkül kiadott magyar útlevél” és hogy „mind az amerikai, mind a magyar hatóságok tisztában vannak azzal, hogy az állambiztonságra veszélyt jelentő bűnözők szereztek így magyar útlevelet”.

  3. Névtelen
    2023.08.02. 07:34

    „A magyar belügyi tárca erre úgy reagált, „bosszút áll a magyarokon Joe Biden kormánya”!
    Ettől most a szabolcsi zsákfaluban élő fidesztahó morzsi olyan ideges lesz…! B+! Nem tud a jövő hétvégén Palm Beachen víkendezni!

  4. Névtelen
    2023.08.02. 07:38

    A műkeresztény-fasiszta korrupt gerinctelen orbán és a pedofil fidesz-ner szekta azonban soha nem változik, soha nem tanul, és soha nem tartja be a szavát, ez látható a „fosványosi” pribékek Amerika-Eu-NATO elleni meg nyilvánulásából, és a Svédország-Nato szavazás eredménytelenségéből is…

    Egy ellenséges országnak pedig nem jár korlátlan vízummentesség, különösen akkor, ha az még biztonsági kockázatot is jelent.
    El kell döntenie Magyarországnak, ki mellett áll,mindenért a felelősség a magyar választókat terheli…

  5. Névtelen
    2023.08.02. 07:40

    Ez az ember megbolondult, teljesen elveszítette a realitásérzékét, (morális érzéke meg sose volt, ez látszik rajta). Magyarországot a világtérképen nagyítóval alig lehet megtalálni és akkor ő „intézkedik” a világ két szuperhatalma ügyében hogy melyik mit csináljon? – gyakorlatilag egy felcsúti disznótenyésztő nyilatkozik, felszólít, intézkedik.
    Putyin az egyik választási kampányában egy kérdést kapott: „Igaz-e hogy Orbán űzte ki az oroszokat Magyarországról?” Putyin csak vigyorgott és azt mondta: „Na ne röhögtessen. Múltkor csak ránéztem és…..poty-poty a bokájára egyenest.”
    Orbánnak nem való a hatalom, a jelleme mélyen alatta volt mindig. De ha már megkaparintotta akkor végig kell vinnie a destruktív történelmi szerepét. Igen, a hatalom a sorsa ahogy Hitlernek is hogy beteljesítse azt a sötét végzetet ami rá vár (persze Hitler valószínűleg megsértődne a hasonlítás miatt, ő ugyanis soha nem volt komcsi, se liberális, hanem meggyőződéses náci. De orbáncnak még ehhez sincs meg a jelleme.)

  6. Névtelen
    2023.08.02. 10:01

    Mostantól nyaraláskor irány Szocsi! Meg aztán ki akarna New Yorkba menni, ha Vlagyivosztokba is lehet?

  7. Névtelen
    2023.08.02. 10:19

    https://uploads.disquscdn.com/images/1f3fc254d5620f717bc83503426b45bb33e5b70e92b6bb2c00ca8e2f60a70f03.gif?w=800&h=401
    .
    és…
    .
    https://uploads.disquscdn.com/images/8ff54dda524f99dbe97c161cb1c9f087d254f974a580b176dd03bc6defd580ca.gif?w=800&h=300

  8. Névtelen
    2023.08.02. 14:01

    Mindenesetre tegnap még Biden volt a bünös, idöközben kiderült, hogy ez korábbrol indult ügy, ugyhogy ma már az „Egyesült Allamok” szo szerepel a hirekben.
    🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük